image
 |  4 1 Січня 2018 | 15:39

У Луцьку відзначили 109-у річницю народження Степана Бандери (ФОТО)

У Луцьку на площі Героїв Майдану відбулися заходи з відзначення 109 річниці народження лідера ОУН Степана Бандери. Про це повідомляє власкор ВолиньUA.
Акція розпочалася з спільної молитви за Степана Бандеру та усіх борців за свободу і незалежність України.
Перед присутніми виступив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик. Він відзначив, що в минулі роки в новорічні дні їздив на Схід України до бійців. Цього ж року планує поїхати на Донбас на Водохреще.
«Будучи вдома, цьогоріч мав змогу оцінити, що транслюють у новорічну ніч наші телеканали. Ми недалеко відійшли від «совка», телеканали тотально пропагують «совок». Влада боїться бандеризації України. Як бояться її наші сусіди на Сході та Заході. Бо тоді Україна буде не аморфною країною, а стане геополітичним лідером, могутньою державою, з якою рахуватимуться всі».

Також перед громадою виступили лідери націоналістичних місцевих організацій, громадські діячі, голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік, учасник російсько-української війни, член Луцького міського комітету ВО «Свобода» Олександр Скиба, очільник Волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Дяченко, голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА Богдан Вівчарик та інші.
До підніжжя монументу, де має бути споруджений пам’ятник Бандері, поклали квіти. А хор «Посвіт» виконав декілька патріотичних пісень.















Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити