image
 |  2 2 Січня 2018 | 16:59

У Голобах прийняли програму розвитку туризму на 2018-2019 роки

Підсумовуємо рік приємними новинами від об’єднаних громад.
Про це 2 січня 2018 року повідомили у Волинському Інституті Права.
Голобська ОТГ – громада, що розвивається, повниться ідеями та працює над реалізацією Стратегії розвитку, яка була прийнята у 2016 році. Одним з ключових напрямків Стратегії розвитку – є ефективне використання наявних природніх та рекреаційних ресурсів. Громада багата різноманітними пам’ятками природи, історії і культури, національними традиціями.
За ініціативи Голобської селищної ради, відповідно до одного із напрямів Стратегії розвитку, спільно з Обласною молодіжною громадською організацією «Волинський Інститут Права» розробили Програму розвитку туризму на 2018-2019 роки. Програма враховує місцеві особливості, а також пріоритети Волинської області у даному напрямі.
Програма включає як позиції максимального збереження об’єктів історико-культурної спадщини, так і надання послуг туристам. Важливою є підготовка нових туристичних продуктів на основі вже наявного потенціалу громади.
Основною метою програми є втілення заходів, спрямованих на створення якісного, конкурентного туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби широких верств населення, забезпечити соціально-економічний розвиток об’єднаної громади, зберегти та популяризувати природну та історико-культурну спадщину, забезпечити додаткові грошові надходження до бюджету.
Програма включає багато напрямів роботи, серед яких: розробка екскурсійної програми на території Голобської громади «Пам’ятки історії», «Активний відпочинок», «Вихідний день у Голобській громаді», «Екологічні тури»; проведення навчання для власників агросадиб; розробка та видання інформаційних матеріалів з метою популяризації різних видів туризму в громаді; створення та популяризація ринку місцевих продуктів; презентація туристично-рекреаційного потенціалу громади на всеукраїнських та міжнародних виставках; створення та підтримка туристичної інтернет сторінки «Голобська громада закохує»; проведення для школярів початкової та середньої школи туристичних екскурсійних програм; проведення культурно-масових заходів на території громади «Фестиваль весільних обрядів» та ін.; співпраця з народними майстрами з метою організації проведення ярмарок, художніх і мистецьких заходів, виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, сувенірної  продукції та ін.
Програма розвитку громади, а громада – це кожен з жителів ОТГ. Тому успіх даної роботи – залежатиме від кожного.
Заходи здійснюються в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити