image
 |  0 5 Січня 2018 | 13:15

На Центральному ринку у Луцьку можуть піднятися ціни через підняття оренди

Підприємці Центрального ринку будуть платити на тисячу гривень більше за оренду прилавка. Такі зміни прийняла облспоживспілка від початку нового року. Наразі головне питання – чи не потягне це за собою підвищення цін на товари? - з'ясовує ТК Аверс, передає Під Прицілом.
Торговець пані Олена з обуренням сприйняла підняття цін на оренду. Вона орендує 4 метри прилавка. Кожен метр раніше в день коштував 22 грн, а тепер – 34 грн. Отже, в цілому в день продавчиня віддавала за оренду 88 грн, за місяць (25 робочих днів) – 2200 грн, тобто, на 30% більше. Відтепер їй доведеться платити в день 134 грн, в місяць – 3400 грн.
"Над нами просто знущаються. Я продаю овочі. Це ж не те, що продати джинси чи шкіряну куртку, тут маєш 1, 2, 3 грн... Окрім того, мені ще потрібно платити за склад, за вантажника", – говорить пані Олена.
Людей обурює той факт, що ціна зросла, але умови для роботи не покращились: немає світла, опалення, крапає з даху, прилавки поіржавіли.
Така ж ситуація і з павільйонами. Раніше орендарі платили за місяць 1700 грн, а з 2018 року на 700 грн більше.
У дирекції Центрального ринку пояснюють, що підвищення ціни на оренду пов'язане зі зростанням мінімальної зарплати та ціни на електроенергію.
В підсумку, підняття цін на оренду може вдарити по лучанах, адже підприємцям, схоже, доведеться піднімати ціни на товар.






Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити