image
 |  0 5 Січня 2018 | 15:22

Суд Кіпру «заморозив» активи Ахметова на $ 820 мільйонів

Окружний суд Нікосії ухвалив рішення «заморозити» активи Ріната Ахметова і дев'яти компаній на суму $ 820,5 млн у позовом про покупку «Укртелекому».
Про це 05 січня 2018 року повідомляє сайт «БізнесЦензор» з посиланням на «Financial Times».
Рішення суду було прийнято 27 грудня за позовом компанії «Raga», що належить колишньому банкіру Денису Горбуненко.
Заявник стверджує, що продав структурам Ахметова акції «Укртелекому» за $ 860 млн в 2013 році, проте отримав лише $ 100 млн з цієї суми.
Відповідно до розпорядження суду про заморожування активів, Ахметов та інші відповідачі у справі можуть вільно розпоряджатися своїм майном до тих пір, поки вартість їх активів буде перевищувати необхідну позивачем суму $ 820,5 млн. Крім того, про деяких великих транзакціях потрібно буде повідомляти «Raga».
Ахметов має право подати апеляцію на рішення про заморожування активів 8 січня.
Як зазначає видання, в червні 2017 року «Raga» виграла паралельну справу в Лондонському міжнародному арбітражному суді проти компанії Ахметова «SCM Financial Overseas».
Справа також потенційно позначається на інтересах іншого українського олігарха Дмитра Фірташа. За словами Горбуненко, «Raga» повинна «Group DF» $ 300 млн, за рахунок яких була частково профінансована початкова приватизація «Укртелекому» в 2011 році.
У компаніях Ахметова і Фірташа відмовилися коментувати вищевикладену інформацію до закінчення судового спору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити