image
 |  0 6 Січня 2018 | 11:11

В Україні приносять ляльки на знак протесту проти УПЦ МП

У різних містах України люди несуть дитячі іграшки під двері церков Московського патріархату. Ця акція проходить в знак протесту проти обурливих дій священнослужителів.
Про це пише "Газета по-українськи".
Все почалося з трагічного випадку в Запоріжжі: маленький хлопчик загинув через те, що на нього впав самогубець, що вистрибнув у вікно.  На похоронах дитину відмовилися відспівувати священики Московського патріархату, тому що вважають хрещення хлопчика Київським патріархатом "недійсним".
Запорізький активіст Юрій Гудименко розповів в соцмережі про цей кричущий інцидент і закликав українців взяти участь в акції протесту - принести ляльку або іншу іграшку під найближчий храм УПЦ МП як нагадування церковникам про невинну дитину, яку цинічно відмовилися проводити в останню путь за православними канонами.
У мережі вже з'явилися фото іграшок на порогах церков. До акції приєдналися жителі Запоріжжя, Києва, Слов'янська та інших міст. У столиці іграшки несуть до Києво-Печерській лаврі. Церковники швидко прибирають іграшки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити