image
 |  0 7 Січня 2018 | 15:11

В Україні «заморозили» пенсії: чому і наскільки?

У бюджеті не передбачено коштів для осучаснення пенсій в цьому році. Весь 2018-й українські пенсіонери будуть отримувати фіксовану суму.
Про це 7 січня 2018 року повідомляє сайт «FaceNews» з посиланням на «Realist».
У той же час ціни в Україні продовжать зростати, в результаті реальний розмір пенсій в цьому році може істотно скоротитися.
Варто відзначити, що навіть після осучаснення пенсій до докризового рівня ще далеко. У 2013 році, ще до початку кризи, мінімальна пенсія в Україні становила 1176 грн. З цього моменту кумулятивний рівень інфляції склав 89%. Фактично для того, щоб добробут пенсіонерів повернулося хоча б на той рівень, мінімальна виплата повинна становити як мінімум 2223 грн. На даний момент - близько 1500 грн.
Однак тривалий час пенсії підвищували лише на певний відсоток від зростання цін. В результаті українські пенсіонери стали одними з найбідніших в Східній Європі.
За даними Міністерства соціальної політики, фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера - 2 574 грн. Левова частина українців отримує як мінімум на 1 тис. грн. менше та знаходиться за межею бідності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити