image
 |  0 9 Січня 2018 | 17:05

Кількість хворих на гепатит А в Миколаєві зросла до 62, джерело досі не встановлене, - міськрада

Кількість хворих на гепатит А в Миколаєві збільшується, а джерело зараження наразі встановити не вдається.
Про це 09 січня 2018 року повідомляє сайт «Цензор.НЕТ» з посиланням на повідомлення прес-служби міської ради.
Станом на ранок 9 січня 2018 року на території міста зареєстровано 62 випадки захворювань на вірусний гепатит А, зокрема середньої тяжкості - у 56 осіб, із них 9 - діти, важка форма - у 2 людей, серед них 1 дитина. Лабораторно підтверджений діагноз у 24 осіб, зокрема у 3 дітей, - повідомляє міськрада.
За результатами попереднього епідрозслідування встановлено загальний фактор, який міг сприяти поширенню захворювання на гепатит А серед населення Заводського та Інгульського районів Миколаєва. Зокрема, всі хворі вживали доочищену воду з пунктів розливу.
Проведено 7 бактеріологічних досліджень на патогенну флору об'єктів питної води визначених пунктів розливу. Джерело зараження наразі не встановили. Епідрозслідування триває.
Раніше Цензор.НЕТ повідомляв, що в Миколаєві за період із 3 грудня 2017 року зафіксовано 37 випадків захворювання на вірусний гепатит А. За фактом масового зараження громадян Нацполіція проводить розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити