image
 |  0 9 Січня 2018 | 19:15

У храмах Волинської єпархії відбулися різдвяні Богослужіння

З нагоди Різдва Христового в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
Про це 09 січня 2018 року повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.
Напередодні, у Навечір’я (Свят-вечір), традиційно під проводом владики відправили Всенічну.
З високопреосвященним служили декан собору протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.
Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета виголосив о. Микола.
У вітальному слові архієрей закликав усіх до радості. Адже сьогодні ми «шануємо Того, Який з любові до нас прийшов у цей світ», – пояснює керуючий єпархією. Прийшов, аби утішити нас. Тому в цей день потрібно проганяти гріх і скорботу із серця, які не дають нам радіти з цієї нагоди.
«Нехай радіє весь світ!» – наголосив владика. Ці слова долітають до престолу Божого, лунають у вертепах і, найголовніше, у наших родинах. Нехай ця радість об’єднує нас у велику християнську родину.
Службу Божу із заповненого вірними собору транслювало обласне державне телебачення. Коментували її клірик луцького храму Святителя Миколая Чудотворця протоієрей Микола Лазука та керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук. Під час Відправи співав архієрейський хор «Оранта» (керівник – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).
Разом з усіма молилися секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та інші представники влади.
На завершення Служби духовенство разом із вірянами виконали декілька колядок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити