image
 |  0 12 Січня 2018 | 11:58

Волинські школи отримали 15 шкільних автобусів

Над реалізацією державної програми «Шкільний автобус» у Волинській області працюють уже третій рік поспіль, як результат – 15 одиниць техніки знову прямують до навчальних закладів краю.
Про це 12 січня 2018 року повідомили у Відділі інформаційної політики облдержадміністрації.
Офіційне вручення ключів відбулося сьогодні, 12 січня 2018 року, за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, його заступників, голів райдержадміністрацій та начальників місцевих відділів освіти. Урочиста передача транспорту відбулася на Київському майдані міста Луцька.
Нагадаємо, що у 2017 році придбано 23 шкільні автобуси, загальна вартість яких 38 млн 605,5 тис. грн: із Державного бюджету надійшло 29 млн 559,6 тис. грн, решта – співфінансування із місцевих скарбниць у сумі 9 млн 45,9 тис. грн. Варто зазначити, що 14 одиниць із вказаного транспорту придбано для тих районів, де у 2014-му автобуси вилучили для комплектування Збройних Сил України.
Минулоріч уже встигли передати 8 одиниць техніки: 3 – до Луцького району, два – Ратнівському, а по одному автобусу отримали Ківерцівський, Любомльський та Ковельський райони.
За три роки, задекларованих державою від початку реформ, проведено чимало конкретних кроків через будівництво нових шкіл, амбулаторій, створення об’єднаних територіальних громад. Ми бачимо на скільки підвищується рівень відповідальності цих громад. Три роки поспіль реалізовується програма «Шкільний автобус» і сьогодні ми переконуємось у тому, що це не прості слова, а конкренті кроки, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Тож, аби рівень освіти волинських школярів зростав, а шлях до неї став доступним, наявність транспорту, тим паче для оптимізованих закладів – ключова потреба. Так, найбільше шкільних автобусів нині попрямувало до Ківерцівського району – чотири одиниці. До Локачинського, Камінь-Каширського та Шацького поїхало два. Горохівський, Любешівський, Старовижівський, Луцький і Турійський райони отримали по одному автобусу.
Упродовж трьох років – це вже третій шкільний автобус, який отримує Горохівщина для довозу учнів двох опорних навчальних закладів. Наш район пройшов досить складний шлях оптимізації освітньої мережі, що було необхідністю. Відповідно, виникла потреба підвезення дітей. Високі досягнення у навчанні учнів оптимізованих закладв, а ми бачимо результати минулого навчального року, доводять: ми на правильному шляху. І слава Богу, що держава нас у цьому підтримує, – резюмував начальник відділу освіти, молоді та спорту Горохівської райдержадміністрації Віктор Білик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити