image
 |  4 13 Січня 2018 | 18:09

Медики розповіли, кому і чому варто відмовитись від кави?

Найголовніша складова кави – кофеїн, завдяки якому людина почувається бадьорою і енергійною. Однак тонізуючий ефект кави є короткочасним, тобто вже за годину-півтори людині знову захочеться спати. Крім того, кава ненадовго підвищує артеріальний тиск.
Про це пише telegraf.com.ua.
Разом із тим, за словами медиків, кава має послаблюючу властивість. Лікарі стверджують, що речовини, які входять до складу натуральної кави, стимулюють перистальтику кишечника і сприяють прискоренню метаболізму. Цей напій практично не містить калорій, у зв’язку з цим дієтологи дозволяють його пити людям, які хочуть позбутися зайвої ваги.
Водночас, кава може стати причиною печії і захворювань органів шлунково-кишкового тракту. Вона містить речовини, що подразнюють стінки шлунка, підшлункову залозу і стравохід.
Якщо випити кави на голодний шлунок, то вона може викликати гастроезофагеальний рефлюкс, тобто викид шлункової кислоти в стравохід, що власне і називається печією. Тим більше, сама по собі кава підвищує кислотність шлунка, так що багатьом людям її категорично не рекомендують пити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити