image
 |  0 13 Січня 2018 | 16:31

Земан набирає менше очікуваного, його конкурент може виграти

Чинний глава Чехії Мілош Земан переміг у першому турі голосування на виборах президента, утім, набрав менше голосів, ніж прогнозували.
Після підрахунку 96% голосів виборців Земан отримав 39% голосів, - пише Європейська правда з посиланням на чеське видання Aktualne.
Це значно менше, ніж йому прогнозували соціологи. За даними опитувань, Земан мав отримати 42-45% голосів виборців.
Його суперником у другому турі виборів стане колишній глава Академії наук Іржі Драгош, який за підсумками голосування отримав понад 26% голосів виборців.
Земан виграв у Драгоша у всіх округах, окрім Праги. У чеській столиці колишній науковець переміг із результатом 35%.
За попередніми прогнозами соціологів, Драгош може отримати перемогу у 2 турі. Раніше прогнозувалося, що він має здолати Земана з невеликою перевагою – 48,5% проти 44%.
Примітно, що четверо кандидатів вже публічно заявили про свою підтримку Драгошу. Мірек Тополанек, Марек Хілшер і Вратислав Кульганек закликали своїх прихильників голосувати за Драгоша у другому турі. Міхал Горачек запропонував надати Драгошу місце на білбордах.
73-річний Земан відомий своїми ісламофобськими поглядами та підтримкою скасування санкцій Євросоюзу проти Росії, а також пропонує пробачити Росії анексію Криму, виплативши Україні грошову компенсацію.
Колишній глава Академії наук Чехії Іржі Драгош – повна протилежність Земана, він підтримує санкції проти Росії та виступає проти референдуму про вихід Чехії з ЄС.
Другий тур виборів президента Чехії відбудеться за два тижні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити