image
 |  2 15 Січня 2018 | 18:34

Україна вперше буде представлена в скелетоні на Олімпіаді

19-річний Владислав Гераскевич завоював олімпійську ліцензію.
Про це 15 січня 2018 року повідомляє сайт «LB.UA».
Скелетоніст Владислав Гераскевич завоював путівку на Олімпійські ігри в Пхенчхан і стане першим представником України, який виступить на Олімпіаді в цьому виді спорту.
Кваліфікаційний період на Олімпіаду в скелетоні завершився 14 січня. Щоб виконати відбірковий норматив спортсменам треба було виступити, як мінімум, на трьох різних трасах, прийнявши участь в п'яти різних стартах. Крім цього претендент на олімпійську ліцензію повинен входити в топ-60 світового рейтингу.
Гераскевич брав участь в шести етапах Кубка світу, а також одного разу їздив на етапі Інтерконтинентального кубку. Сумарно 19-річний Гераскевич набрав 379 очок і посів 46-е місце в світовому рейтингу. Він отримав одну з невикористаних континентальних ліцензій.
Всього розігрувалося 30 ліцензій на змагання по чоловічому скелетону на Олімпіаду. Вони розподілилися наступним чином: по 3 - Німеччина, олімпійські атлети з Росії, Канада, по 2 - Латвія, США, Великобританія, Республіка Корея, Японія, Австрія, по 1 - Нова Зеландія, Китай, Іспанія, Австралія, Швейцарія, Гана, Італія , Румунія, Україна.
Скелетон представляє собою спуск по крижаному жолобу на санях вперед головою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити