image
 |  2 16 Січня 2018 | 16:49

Україна отримає «Джавеліни» безкоштовно, - посол США

Посол США Марі Йованович повідомила, що американський уряд надасть Україні зброю, в тому числі протитанкові комплекси «Джавелін», безкоштовно.
Про це 16 січня 2018 року повідомляє сайт «LB.UA».
Дійсно в минулому році Адміністрація [президента США] прийняла рішення про надання Україні додаткових оборонних можливостей. Поки що подробиць, як це буде зроблено, немає. У нас, як і в Україні, є певна процедура - для реалізації цих рішень ми повинні проінформувати Конгрес про те, як це буде зроблено. І тільки пройшовши цю процедуру, приступити до реалізації, - сказала вона в інтерв'ю «РБК-Україна».

Йованович не змогла уточнити, чи відповідає дійсності інформація, що Україна не зможе використовувати це летальне озброєння в зоні АТО.
Деталі ще опрацьовуються. І ми працюємо не тільки в рамках нашого внутрішнього процесу з Конгресом, але і в ході переговорів і координації з урядом України. Однак, ще раз підкреслю, що мова йде саме про оборонне озброєння, - додала вона.

На питання, чи будуть це поставки від уряду США або Україна буде укладати контракти з окремими виробниками озброєння, Йованович відповіла так:
Зараз ми говоримо про оборонну допомогу, яка надається Україні від уряду Сполучених Штатів. Комерційні контракти і комерційні продажі - це зовсім інше питання.

На уточнююче запитання, чи отримає Україна це летальне озброєння абсолютно безкоштовно, вона відповіла: «Так».
Нагадаємо, в кінці листопада американське видання BuzzFeed з посиланням на джерела в американському уряді повідомило, що президент США Дональд Трамп може представити програму військової допомоги Україні на суму 40-50 млн доларів, але не хоче допомагати безкоштовно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити