image
 |  0 16 Січня 2018 | 17:14

Засідання суду в справі «відкликанців» перенесли

Львівський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд справи щодо луцьких депутатів-«відкликанців».
Про це 16 січня повідомляє ВолиньPost.
Так, розгляд справи перенесли на 25 січня.
Минулого року, 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятірки міських обранців - Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.
У серпні стартувала перевірка підписів, які зібрали за позбавлення мандатів цих обранців громади. Перевірку згідно законодавства спільно з правоохоронцями мали здійснити члени міськвиборчкому.
Однак за декілька днів від початку роботи комісії стало очевидним, що 10 членів (всього в комісії - 18 осіб) виборчкому, а саме - представники партій «Народний фронт», «Опозиційний блок», «УКРОП», «Батьківщина" та Європейська партія України, своїми діями затягували процес перевірки підписів, приміром, постійно вносили різноманітні правки у проекти рішень, а потім просто перестали ходити на засідання. Голова комісії Леонід Будцев навіть звертався в поліцію, аби покарали «прогульників».
Реагуючи на це, Артем Запотоцький звернувся до лучан з закликом прийти і власноруч засвідчити свій підпис. Сотні людей відгукнулися та пройшли процедуру засвідчення підпису.
Проте коли розпочалося останнє засідання міськвиборчкому, то члени «коаліції» знову почали гальмувати його роботу. Зрештою 21 серпня «коаліція», використовуючи те, що вони є більшістю, проштовхнули рішення, яким завершили процедуру перевірки підписів за відкликання депутатів. Запотоцький оскаржив таке рішення у суді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити