image
 |  4 17 Січня 2018 | 15:11

Розмови та СМС-ки українців продавали в інтернеті

Розмови та СМС-ки українців продавали в інтернеті. Хакери створили для цього спеціальне програмне забезпечення. Таку інформацію оприлюднили на сайті Служби безпеки. Про це йдеться у сужеті 12каналу.
Таким чином зловмисники віддалено могли записувати спілкування по телефону та перехоплювати повідомлення. До групи шахраїв входили мешканці різних областей України. Вони мали базу клієнтів, які й купували у них необхідні дані. Окрім того, ця програма фіксувала й місце розташування абонентів, а також їхні листування в месенджерах і поштових клієнтах. Наразі учасникам злочинної групи готуються оголосити підозру.
Також в країні почастішали випадки масового відправлення фейкових повідомлень, нібито від державних органів влади. Зокрема, в Києві громадяни отримували повідомлення від податкової. В них йшлося про податкову заборгованість. СБУ радить не реагувати на подібні тексти або звертатися в правоохоронні органи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити