image
 |  5 18 Січня 2018 | 17:49

22 лютого 2014 року російські вертольоти забрали Януковича в полі біля Бердянська, - екс-охоронці

Суд допитав екс-охоронців Януковича, які pозказали деталі втечі колишнього Президента з України.
Про це 18 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Оболонський районний суд Києва завершив допит 4 колишніх співробітників охорони екс-Президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді. Про це повідомив головуючий у колегії суддя Владислав Дев'ятко.
Допит тривав близько 4 годин, були допитані військовослужбовці Управління державної охорони (УДО) Віктор Різниченко, Руслан Михайленко, Євген Луценко та Віталій Нечитайло.
Всі вони супроводжували Януковича під час його втечі з України 21 - 23 лютого 2014 року.
Співробітники УДО підтвердили інформацію, що 22 лютого 2014 року російські вертольоти (Різниченко стверджує, що було 3 вертольоти, а Луценко - 2) забрали Януковича і його охоронців в полі біля Бердянська (Запорізька область).
Екс-Президент був доставлений вертольотами в Анапу (Росія), а потім літаком - в Крим, зокрема, він побував на базі відпочинку біля Ялти і на базі Чорноморського флоту РФ.
Там Янукович заявив, що відмовляється від держохорони, і частина співробітників УДО покинули його і відбули на материкову частину України.
Крім того, свідки повідомили суду, що ніяких даних про замах на Януковича в період Євромайдану не було.
При цьому вони підтвердили, що автомобіль одного з охоронців Президента був обстріляний на виїзді з Києва в лютому 2014 року, але ніхто не постраждав, оскільки куля потрапила в магазин пістолета.
У той же час, співробітники Управління держохорони стверджують, що даний автомобіль Toyota ніколи не використовувався для перевезення Януковича.
Також співробітник Управління держохорони Віктор Різниченко повідомив суду, що колишній Президент Віктор Янукович перед втечею з України провів зустріч з бізнесменом Ринатом Ахметовим у Донецьку 22 лютого 2014 року.
Як повідомляли «Українські Новини», 10 серпня суд почав розглядати справу Януковича по суті.
Генпрокуратура буде просити суд засудити Януковича до довічного ув'язнення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити