image
 |  2 18 Січня 2018 | 19:08

Гостям показали як зимується мешканцям Луцького зоопарку

Луцький зоопарк показав життя своїх мешканців взимку.
Про це 18 січня 2018 року повідомляє сайт «ПАТ НСТУ ВРД».
Багатьох звірів ще на початку зими перемістили у нові помешкання. Для них спеціально утеплили вольєри, замінили грати склопакетами. Із настанням морозів змінився раціон харчування тварин. Як же переживають холоди улюбленці луцької малечі?
Директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко каже: до зими готувалися грунтовно. Все літо косили, сушили та заготовляли. Щось своїми силами, а дещо довелося купувати. Для звіринця кілька фермерських господарств спеціально вирощують продукцію. Завдяки цьому ціна харчів значно нижча ринкової. Делікатеси для тварин постачають і луцькі супермаркети.
Співпрацюємо з фермерськими господарствами. З ними ми маємо договори на картоплю, моркву, столовий, кормовий буряк. До нас тепер підключилася і Рівненська область. Це фермери, які мають рибні ставки, так як останнім часом у Луцькому зоопарку побільшало водного птаства. Закупляємо рибу у рибних господарствах, – розповіла Людмила Денисенко.
Харчування у зоопарку дворазове. Денний раціон залежить від температурного режиму, за цим стежать дирекція і ветеринарний лікар. Найбільша проблема — поїти тварин узимку, оскільки в сильні морози вода замерзає, - каже годувальник тварин Олександр Кравчук.
Коли мінусова температура утримується, ми не даємо соковитих продуктів, таких як коренеплоди, картопля, буряк. Увесь корм – це зерно і сіно. Інколи можемо дати хліб. Коли ж відлига, ми можемо давати соковиті продукти, а це вітаміни, амінокислоти, це на зиму краще для їхнього здоров’я, – розповів годувальник.

У Луцькому зоопарку багато вольєрів засклені, тому навіть узимку відвідувачі можуть спостерігати за екзотичними тваринами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити