image
 |  0 19 Січня 2018 | 07:33

МОН не заперечує проти «зимових пауз» у вишах

Міністерством освіти і науки надано коментар щодо призупинення аудиторного навчання у зимовий період в деяких закладах вищої освіти, в тому числі у Київському національному університеті ім. Шевченка.
Нагадаємо, що у Київському національному університету ім. Шевченка нічим платити за «комуналку», тому заняття скасовані до весни
У відомстві зазначають, що згідно з чинним законодавством, за будь-яких умов, у тому числі кліматичних, заклад вищої освіти не може підміняти аудиторне навчання дистанційним.
Разом з тим, у відомстві наголошують, що у закладах вищої освіти можуть використовуватись різні форми роботи впродовж року.
«Крім занять в аудиторіях – практика, підготовка курсових та дипломних робіт тощо. Заклад вищої освіти в межах власної академічної автономії може сам визначати послідовність, коли і які форми роботи будуть застосовуватись. Однак, як би заклад не структурував навчання, кількість запланованих аудиторних годин має бути одна й та ж. Тобто можливе перенесення позааудиторних занять на зимовий період, а аудиторних – на весняний та літній без втрат для навчання», - йдеться у коментарі відомства.
Коментуючи ситуацію щодо призупинення аудиторних занять у КНУ ім. Шевченка, у МОН, посилаючись на роз’яснення проректора вишу Володимира Бугрова, наголошують, що призупинення занять в університеті викликано необхідністю зменшення перебування студентів у корпусах у зимовий період, тому що вони «холодні».
Також у Міносвіти наголошують, що в Україні існує значна проблема з енергоефективністю українських університетів.
«Старі приміщення потребують капітальних ремонтів, аби ресурси на їх утримання (в тому числі опалення) використовувались розумно», - наголошують в освітньому відомстві.
«Наразі Міністерство освіти і науки України надіслало лист у заклади вищої освіти з проханням надати інформацію про планування навчання у закладах. Щойно ми отримаємо відповідну інформацію – одразу повідомимо її вам через свої інформаційні ресурси», - зазначили у міністерстві, коментуючи призупинення аудиторного навчання в українських вишах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити