image
 |  5 19 Січня 2018 | 13:24

Під прикриттям приватизації влада готує остаточний дерибан України, - нардеп

Мета закону про приватизацію державних підприємств - остаточний дерибан України. Про це 18 січня 2018 року під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат свободівець Михайло Головко.
Націоналіст повідомив, що, згідно зі звітом Фонду державного майна, в Україні за роки незалежності продали більше 29 000 заводів, фабрик і підприємств на суму лише 61 мільярд гривень – менше ніж мільйон гривень за кожне підприємство. Він також нагадав, що стратегічне державне підприємство «Турбоатом» входить у четвірку найбільших підприємств у світі за виробництвом турбін і дає більше восьми мільярдів доходу, однак його хочуть приватизувати і законопроект №7766 повинен спростити цю процедуру.
«За роки незалежності українська влада не побудувала жодного державного підприємства чи заводу: це говорить про їхню імпотенцію й нездатність Ми чули основну тезу цієї влади з уст Гройсмана про те, що держава є неефективним менеджером і єдиний вихід, який вони бачать – розпродати все за безцінь. Для нинішньої влади «подолати корупцію» означає все продати. «Свобода» бачить інший шлях, і ще в 2015 році зареєструвала в парламенті законопроект №1856 із нашої економічної програми»,  – заявив Михайло Головко.
Як підкреслив націоналіст, згідно із поданим «Свободою» законопроектом, керівники державних підприємств, які довели його до банкрутства, повинні постати перед кримінальною відповідальністю. Це убезпечить державу від схеми продажу держпідприємств за копійки.
«Мені закидають, що, мовляв, якщо ми ухвалимо кримінальну відповідальність для керівників підприємств, то не знайдеться ніхто, хто захоче на цю посаду. А я переконаний, що будуть. Бо в цій країні ще є люди, які дбають не лише про власні кишені, а готові працювати й розвивати підприємство. «Свобода» готова взяти на себе відповідальність і це здійснити».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити