image
 |  2 20 Січня 2018 | 18:22

Цибуля, томати, петрушка - вбережуть від раку


Експерти назвали продукти, регулярне вживання яких суттєво зменшує ризик виникнення ракових захворювань. У список увійшли такі продукти, як цибуля, томати, ягоди, гриби і петрушка, пише wworld.com.ua.
Багато хто з нас страждає від неправильного раціону: вживаємо їжу з великою кількістю жирів тваринного походження, які можуть бути причиною виникнення раку молочної залози, кишечника, легенів і передміхурової залози. Додатковим фактором ризику виступає ожиріння. Саме воно є причиною 14% смертей від раку у чоловіків і 20% – у жінок.
Вчені довели, що перехід в раціоні на фрукти та овочі дозволяє знизити ризик розвитку злоякісних пухлин на 80%. Крім того, в цьому контексті допомагає середземноморська дієта, яка відрізняється збалансованим вмістом омега-6 і омега-3 жирних кислот, а також рясним присутністю клітковини і антиоксидантів.
Дієтолог Тора Шах каже, що в цибулі і часнику міститься аліцин, який після потрапляння в організм допомагає вивести з нього токсичні онкогенні речовини. Помідори містять каротиноїдний пігмент лікопін. Дослідження продемонстрували, що він здатний знешкоджувати вільні радикали і запобігати раку передміхурової залози.
У таких ягодах, як лохина, малина і журавлина містяться сполуки, які блокують активність білків, що викликають неконтрольоване ділення клітин. Вживання грибів підвищує активність імунної системи, а петрушка не дозволяє формуватися кровоносним судинам в пухлинних тканинах.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити