image
 |  2 20 Січня 2018 | 13:08

В уряді анонсували збільшення пенсій військовослужбовців на 77%

Реформа пенсійного забезпечення військовослужбовців збільшить розмір їхніх пенсій на 77% та врахує інтереси учасників бойових дій. Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева в інтерв’ю, розповідаючи про реформу пенсійного забезпечення працівників силових органів, повідомляє урядовий портал.
Рева зазначив, що перерахунок пенсій відбувся з 1 січня 2018 року, після ухвалення відповідного закону.
"Середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень... Військові повинні мати більшу пенсію, і після проведення змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових мають зрости не менш як на 77 відсотків", - заявив глава Мінсоцполітики.

Рева нагадав про доручення глави уряду Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих військових, які брали участь у бойових діях. "Механізми, що запроваджує реформа, дозволять диференціювати у  напрямку збільшення розмір пенсій цих військових у порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу", - зазначив міністр.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити