image
 |  4 21 Січня 2018 | 18:23

Всесвітня акція «Відфутболь диктатора – зупини Путіна!» стартувала з Австралії і Чехії

Українська діаспора Австралії першою зі світових громад провела протести у рамках всесвітньої акції «Відфутболь диктатора – зупини Путіна!».
Про це 21 січня 2018 року повідомляє власний кореспондент сайту «Укрінформ» в Австралії.
Ми хочемо нагадати австралійському суспільству, що РФ - країна-агресор, яка окупувала частину території української держави та веде в Україні війну, що забрала понад 10 тисяч життів українців, – ось чому варто бойкотувати проведення чемпіонату (ЧС з футболу 2018 року в Росії - ред.) у Росії, - прокоментувала куратор акції в Австралії Наталія Альохіна.

Учасники акції у Сіднеї провели мітинг на одній із центральних вулиць найбільшого австралійського мегаполіса - Пітт стріт, в інших містах Австралії українська громада підтримала акцію флешмобом.
Головна мета акції, яка пройде у цілому світі 22 січня, - привернути увагу світової громадськості до російської загарбницької війни, яка четвертий рік триває в Україні, та не допустити, щоб чемпіонат світу з футболу пройшов на спортивних майданчиках країни-агресора.

Передбачається, що заходи в межах акції в Австралії триватимуть протягом тижня, оскільки напередодні Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав усіх взяти активну участь у міжнародній акції.
На центральній Староместській площі у Празі 21 січня в рамках щотижневого Празького Майдану відбулася символічна акція Stop Putin, Stop War, присвячена Дню Соборності України.
Учасники акції закликали шляхом бойкоту чемпіонату світу з футболу в Росії посилити тиск на цю країну, яка анексувала Крим та підтримує збройний конфлікт на Донбасі.
Мета (акції – ред.) – нагадати людям про те, що відбувається в Україні. Це форма протистояння брехні та великій кількості неправдивої інформації в чеських ЗМІ, інтернеті та чеськомовному середовищі. І ми, українці, які тут живемо, можемо розповісти і допомогти їм розібратися в тому, що відбувається насправді, – зазначила організатор акції Катерина Скрипник.

З нагоди святкування в Україні Дня Соборності у празькому греко-католицькому храмі Святого Климентія для української громади також відбулося богослужіння.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити