image
 |  2 22 Січня 2018 | 16:14

До Ірану намагалися вивезти воєнну інформацію про фрегат «Гетьман Сагайдачний»

Правоохоронці на підставі ухвали суду затримали зловмисника в аеропорту «Бориспіль». Про це 22 січня 2018 року повідомляє сайт «Тиждень.ua». Прокуратура оголосила підозру українцеві, який хотів вивезти до Ірану воєнну інформацію про фрегат «Гетьман Сагайдачний». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області. Згідно з повідомленням, старший науковий співробітник одного  з дослідних інститутів намагався перевезти через митний кордон України до Ісламської Республіки Іран воєнну інформацію, яка стосується корабельного гідроакустичного комплексу, яким озброєний фрегат проекту «Гетьман Сагайдачний».
…будучи обізнаним про існуючий порядок міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, достовірно усвідомлюючи, що інформація, щодо принципу побудови гідроакустичних станцій корабельного гідроакустичного комплексу проекту «Гетьман Сагайдачний» відноситься до спеціальної інформації військового характеру та до списку товарів військового призначення, не будучи суб’єктом здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю та не маючи відповідних дозвільних документів (висновку) Державної служби експортного контролю України, вирішив незаконно вивезти вказану інформацію з України до Ісламської Республіки Іран, - йдеться у повідомленні.
Також зазначається, що чоловік скопіював інформацію собі на флеш-накопичувач. Правоохоронці на підставі ухвали суду затримали зловмисника в аеропорту «Бориспіль».
За процесуального керівництва прокуратури Київської області 55-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України. Досудове розслідування триває, - підсумували в прокуратурі.
Нагадаємо, раніше працівники Служби безпеки України затримали посадовця держпідприємства та місцевого ділка, які намагалися вивезти з території заводу до Російської Федерації три агрегати, призначені для контролю температури газу у газотурбінних двигунах загальною вартістю 124 тис.грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити