image
 |  2 22 Січня 2018 | 19:11

НБУ вводить в обіг нову пам'ятну монету присвячену легендарному Леоніду Жаботинському

З 23 січня, в обороті з'явиться монета, присвячена легендарному українському спортсмену, важковаговику, дворазовому олімпійському чемпіону з важкої атлетики в суперважкій ваговій категорії, який за спортивну кар'єру встановив 17 світових рекордів - Леоніду Івановичу Жаботинському.
Про це 22 січня 2018 року повідомляється на сайті регулятора.
Монета виконана з нейзильберу - сплаву міді, нікелю та цинку.
На аверсі монети розміщено: угорі, на рельєфному тлі - малий Державний Герб України, під яким - напис УКРАЇНА; постать спортсмена з переможно піднятими руками біля штанги; ліворуч від нього на дзеркальному тлі ? стилізоване спортивне табло, на якому відображені олімпійський та світовий рекорди; праворуч - рік карбування монети та номінал 2018/2/ГРИВНІ, логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу).
На реверсі монети зображено портрет Леоніда Жаботинського, ліворуч від якого на дзеркальному тлі - постать спортсмена зі штангою (підкорення ваги з поштовху); роки його життя 1938 ? 2016 та напис півколом ЛЕОНІД ЖАБОТИНСЬКИЙ.
Уточнюється, що тираж монети номіналом в 2 гривні, склав 35 тисяч штук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити