image
 |  0 23 Січня 2018 | 17:23

У Ківеpцях поліція вилучила гранату «РГД-5» та запал (ФОТО)

Співробітники групи реагування патрульної поліції виявили у 25-річного жителя Ківерцівського району гранату «РГД-5» та запал.
Про це 23 січня 2018 року повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.
На місце прибули співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області. Боєприпаси вилучили. Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
Учора, 22 вересня, на вулиці Чкалова у Ківерцях під час огляду автомобіля «Renault», за кермом якого перебував 25-річний житель району, співробітники групи реагування патрульної поліції виявили корпус ручної осколкової наступальної гранти «РГД-5» та уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ. До слова, водій транспортного засобу раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення умисних легких тілесних ушкоджень.
На місце пригоди прибули співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області, які вилучили дані предмети та забезпечили їх транспортування до кімнати зберігання вибухових матеріалів.
За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.
Поліція нагадує, що за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки передбачена кримінальна відповідальність за ст. 263 Кримінального кодексу України. Звільняються від кримінальної відповідальності передбачено цією статтею громадяни, які добровільно здали зброю в органи та підрозділи поліції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити