image
 |  0 24 Січня 2018 | 07:09

ПАРЄ закликала Україну ратифікувати Римський статут

Ратифікація Римського статуту дасть можливість провести ефективне розслідування конкретних випадків порушення міжнародного гуманітарного права під час війни в Україні, заявили в ПАРЄ.
Про це 24 січня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Парламентська асамблея Ради Європи закликала Україну ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду якнайшвидше. Про це йдеться в пункті 11.2 ухваленої напередодні, 23 січня, резолюції.
Це дасть можливість провести ефективне розслідування конкретних випадків порушення міжнародного гуманітарного права під час війни в Україні, – ідеться в резолюції.

На підставі Римського статуту, який було ухвалено 1998 року і він набрав чинності з 2002 року діє Міжнародний кримінальний суд, що базується в Гаазі. Він розглядає злочини проти людяності, випадки геноциду, військових злочинів. Водночас юрисдикція суду поширюється тільки на ті держави, що ратифікували Римський статут.
22 січня ПАРЄ підтримала резолюцію про гуманітарні наслідки війни на сході України, зазначивши, що стривожена російською агресією в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також окупацією Криму.
Резолюція основана на доповіді, підготовленій представником Литви Егідіусом Варейкісом. Асамблея закликала членів ПАРЄ використовувати спільні політичні зусилля, щоб покласти край «конфлікту і стражданням цивільного населення».
У резолюції вперше згадано ухвалений Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу, а Росію названо агресором.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити