image
 |  18 24 Січня 2018 | 12:45

Заарештовані активи поділили між олігархами

Продавати конфісковане майно будуть Фірташ, Петренко, Ахметов, Ярославський та інші багатії.
У Національному агентстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів  відібрали перші десять компаній, які можуть управляти заарештованими активами.
Ми провели аналіз зв'язків цих компаній з великими бізнесменами і виявили дуже багато цікавого.
1. ТОВ «БІЗНЕС-ЦЕНТР «НАВІГАТОР»
ТОВ «БІЗНЕС-ЦЕНТР «НАВІГАТОР»: код ЄДРПОУ - 35121843, види активів: офісна нерухомість, житлова нерухомість, торгова нерухомість, складська нерухомість.
Співзасновниками компанії «Бізнес-центр «Навігатор» є Микола Петренко і одна з найбагатших жінок країни Людмила Русаліна. Вони виступають основними фігурами групи компаній «Петрус», яка виробляє алкогольну продукцію під торговою маркою «Златогор».
Петренко - мультимільйонер, радник екс-прем'єра Миколи Азарова, колишній помічник народних депутатів Павла Сулковського, «Наша Україна», Сергія Тулуба, Партія регіонів, Віктора Тихонова, Партія регіонів, а також нинішній помічник обранця від «Народного фронту» Сергія Драюка.
Русаліна була помічником народного депутата від КПУ Вадима Литвина, депутатом Черкаської облради і позаштатним радником глави МЗС в 2010-2014 роках, зараз - Почесний консул Республіки Сьєрра-Леоне в Києві.
«Бізнес-центр «Навігатор» має кримінальний шлейф. Слідчі фіскальної служби в Київській області вважають, що компанія користувалася послугами транзитної конвертаційною групи - незаконно сформувала від неї податковий кредит. Вона фігурує в розслідуванні Генеральної прокуратури щодо ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн грн.
Людмила Русаліна народилася в 1967 році, дочка академіка Володимира Михалевича (відомий український кібернетик). Вийшла заміж за Костянтина Русаліна. В майбутньому - керівника державного Агентства з питань банкрутства, глави ліквідаційної комісії банку «Україна» (2001 р звинувачений у зловживанні службовим становищем під час роботи у ліквідаційній комісії і відсторонений від посади).
У 25 років Людмила Русаліна разом з чоловіком стала співзасновником, а потім комерційним директором ТОВ «Топ-транс», яке брало кредити в збанкрутілому банку «Україна». Володіє Черкаською бісквітною фабрикою, на базі якої в 2000 р створили ТОВ «Світ Ласощів», а також Золотоношським лікеро-горілчаним заводом «Златогор» і Мліївською птахофабрикою - в 2002 р ці підприємства увійшли до холдингу «Петрус».
У 2010 році увійшла до Ради підприємців при Кабміні. Костянтин Русалін притягувався до кримінальної відповідальності в 1999-му році за ст. 165 КК України (в редакції 1960 року) за зловживання при ліквідації банку «Україна».
Микола Петренко народився в 1965 році, з 2011 року до 15 жовтня 2012 року - радник прем'єр-міністра України з питань АПК, інвестицій, національних проектів та регіональної політики з 2011-го року. Балотувався кандидатом в народні депутати по округу №63 (центр - Бердичів). Вибори програв.
В Інтернеті «плаває» багато публікацій, в яких спиртзаводи Русаліної і Петренко звинувачують у купівлі спирту нібито для парфумерних виробництв (оподатковувався за зниженою ставкою акцизного збору), який насправді використовувався для виробництва горілки з фальшивими акцизними марками. А також в горілчаних «ліваках» з фальшивими акцизними марками.
Керівник компанії - Артем Мартиненко.
Пов'язані особи:
Асоціація УДЦ Економічного розвитку СНД
Микола Петренко
Людмила Русаліна
2. ТОВ «ДІ СІ ЕЙЧ ІНФРАСТРАКЧЕ ЕНД РІЕЛ ІСТЕЙТ»
ТОВ «ДІ СІ ЕЙЧ ІНФРАСТРАКЧЕ ЕНД РІЕЛ ІСТЕЙТ» : код ЄДРЮОФОПГР - 38736738, види актівів: офісна нерухомість, торгівельна нерухомість, багатофункціональні комплекси.
Бенефіціар компанії «Ді Сі Ейч інфрастракче енд Ріел Істейт» - один з найбагатших людей України Олександр Ярославський.
3. ТОВ «БУДІНВЕСТ-ДК»
ТОВ «БУДІНВЕСТ-ДК» : код ЄДРЮОФОПГР - 37797889, види активів: офісна нерухомість, житлова нерухомість.
Бенефіціаром компанії «Будінвест-ДК» є один з найбагатших людей України Олександр Ярославський.
4. ПрАТ «Укртранслізінг»
ПрАТ «Укртранслізінг» : код ЄДРЮОФОПГР - 30674235, види активів: залізничний транспорт.
Кінцевим власником компаній «Укртранслізинг» є олігарх Ринат Ахметов.
5. ТОВ «Метінвест-ШИППІНГ»
ТОВ «Метінвест-ШИППІНГ» : код ЄДРЮОФОПГР - 31158623, види актівів: залізничний транспорт.
Кінцевим власником компаній «Метінвест-шиппінг» є олігарх Ринат Ахметов.
6. ТОВ «Рустлер Нерухомість Сервіс»
ТОВ «Рустлер Нерухомість Сервіс» : Код ЄДРПОУ - 35670292, види активів: офісна нерухомість, торгова нерухомість, багатофункціональні комплекси.
Сайт -  http://rustler.com.ua/?lang=ru
Підсумки роботи компанії -  http://cp.com.ua/news/detail.php?ID=55692
«Рустлер нерухомість сервіс» - дочірнє підприємство австрійської Rustler Group. Під керівництвом компанії знаходиться наприклад, торгово-офісний центр «Аве Плаза» у Харкові. Очолює компанію Тарас Шелемех, який в 2007 році був першим заступником голови правління акціонерної страхової компанії «АІС-поліс».
Пов'язані контрагенти:
ТОВ КЖС
Юлія Вегерер-Рустлер
Др.Петер Рустлер
Маг.Роберт Вегерер
Шелемех Тарас Михайлович
7. ТОВ «КОЛЛІЄРЗ ІНТЕРНЕШНЛ»
ТОВ «КОЛЛІЄРЗ ІНТЕРНЕШНЛ» : код ЄДРПОУ - 32956569, види активів: офісна нерухомість, торгова нерухомість, багатофункціональні комплекси.
«Коллієрз інтернешнл» заснована компанією з Кіпру «Faststart Trading and Investments Limited». Її кореспонденцією на Кіпрі займається фірма «Dadlaw Secretarial Limited». Вона має ідентичний статус у власника «Української національної лотереї».
Останню пов'язують з секретарем РНБО Олександром Турчиновим і народними депутатами з БПП Олександром Третьяковим і Глібом Загорієм - єдиним легальним гравцем на азартному ринку України.
Директор - Носаченко Олександр Олександрович
Кінцевий власник - ФАСТСТАРТ ТРЕЙДІНГ ЕНД ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД
«Colliers International» входить в трійку світових лідерів з надання послуг у сфері нерухомості з понад 16 000 співробітників, що працюють в 554 офісах в 66 країнах світу. Офіси компанії «Colliers International» активно Функціонують в Росії і Білорусі.
8. ТОВ «Лорето ГРУП»
ТОВ «Лорето ГРУП» : код ЄДРЮОФОПГР - 36381535, види актівів: офісна нерухомість, торгівельна нерухомість, складська нерухомість.
Оксана Брільян, кінцевий власник заводу «Київпродмаш», і Анфіса Бєлокурова внесли понад 41,5 млн грн в її статутний капітал.
Останніх підозрюють в ухиленні від сплати податків більш чим 1 млн грн в 2014-2016 роках. Бєлокурова в 2006 році працювала фахівцем з корпоративним правам донецького заводу «Сармат», який пов'язували з Ахметовим. З 2010 року вона керувала Київським центральним універмагом. З цього ж року контролером підприємства «Київський ЦУМ» вважали того ж Ахметова.
Народний депутат Тетяна Чорновіл пов'язує компанію «Лорето груп» з сім'єю Анатолія Амеліна - чоловіки народного депутата Олени Сотник. Амелін нібито був бізнес-партнером Олександра Януковича.
Засновник і директор & - Катерина Амеліна.
9. ТОВ «УКРТРАНСЦЕНТР»
ТОВ «УКРТРАНСЦЕНТР» : код ЄДРЮОФОПГР - 39327690, види актівів: залізничний транспорт.
За інформацією журналістів видання «Наші гроші», це «прокладка» олігарха Дмитра Фірташа, тобто компанія, через яку виводять готівку.
У січні 2015 року його отримала від підприємства «Сумихімпром», яке належить Фірташу, майже 94 млн грн за організацію вантажоперевезень. Тепер компанія хоче керувати заарештованим залізничним транспортом.
Завод «Сумихімпром», який де-юре належить державі, але де-факто вже кілька років управляється вихідцями з «Ostchem Holding», що управляє хімічними бізнесом Фірташа. Зокрема, переможцем по одному з тендерів «Сумихімпрому» на 93 млн грн. стала фірма «Укртрансцентр», створена за кілька місяців до цього і зареєстрована на маловідому жительку Олександру Коваль.
Раніше послуги з перевезень - саме цей тендер виграла дана фірма - діставався «Синтез ресурсу», також підконтрольному Фірташу.
Директор компанії - Кудрявцев Андрій Миколайович.
Пов'язані контрагенти:
Коваль Олександра Юріївна
ТОВ «С.Т.»
ТОВ «ОФГ»
ТОВ «Укртрансцентр»
ТОВ «Вайлд Банч Солушнс»
10. ТОВ «Ю.ТІ.ДЖІ», UTG, Українська Торгова Гільдія
ТОВ «Ю.ТІ.ДЖІ» : Код ЄДРПОУ - 37772466, види активів: земельні ділянки на різних стадіях реалізації проекту, офісна нерухомість, торгова нерухомість, багатофункціональні комплекси.
Сайт -  http://utgcompany.com
Інфо про результати роботи в 2016 році.
Офіс компанії розташований в Києві за адресою: вул.Мечникова 2А (БЦ Парус)
Уповноважені особи: Локтіонова Євгенія Анатоліївна (керівник по 07.06.2011), Рижиков Андрій Володимирович (підписант з 05.05.2016)
У числі пов'язаних осіб компанії називають:
Непоседов Вадим Валентинович (засновник і президент компанії)
Непоседов Артем Вадимович (партнер компанії)
Мельник Ігор Владиславович (партнер і віце-президент компанії, до цього - директор в компанії Dragon Evolution)
Локтіонова Євгенія Анатоліївна (директор компанії)
Рижиков Андрій Володимирович (комерційний директор компанії)
ТОВ УТГ Консалт
Компанія створена в 2001 році, спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів. У сфері консалтингових послуг портфель реалізованих компанією проектів включає об'єкти загальною площею 25,3 млн кв. м, брокерських - 3,2 млн кв. м, девелоперських - 0,857 млн кв. м. За 16 років роботи в цілому за участю «UTG» відкрито понад 100 об'єктів нерухомості. Серед них - ТРЦ «New Way», «Ocean Plaza», «Піраміда» і «Комод» (всі - Київ), ТРК «Меганом» (Сімферополь, АРК), ТРЦ «Донецьк Сіті» (Донецьк), ТРЦ «Мост Сіті центр» (Дніпро), ТРЦ «Французький бульвар» (Харків), «Global.UA» (Житомир).
Ігор Мельник  купив частку в «UTG» влітку 2017 року, працюючи директором «Dragon Evolution» - партнера інвестиційної компанії «Dragon Capital». У серпні 2015 року Мельник як радник міністра оборони відповідав за розподіл коштів. Він прозвітував про майже повну готовність фортифікаційних споруд на сході країни. Коли правоохоронці почали розслідування за фактом невиконання робіт, заявив, що не відповідає за це, тому що працював на громадських засадах.
Також ЗМІ вказують керівником компанії Ржанову Жанну Євгенівну, а основний вид діяльності компанії - агентство нерухомості. Хоча на офіційному сайти компанії Ржанова вказана як директор зі зв'язків з клієнтами.
У червні 2017 року ЗМІ активно тиражували інформацію про те, що апеляційний комітет ФФУ прийняв рішення не видавати атестат на участь в УПЛ в сезоні 2017/2018 ФК «Десна». У зв'язку з цим стала публічною інформація про пропозицію від компанії «Ю.ті.Джі.Резіденс» (консалтингова компанія в сфері нерухомості) від 29.05.2017 про укладення договору спонсорської допомоги на розвиток клубу «Десна» в розмірі 2 млн. Грн.
Власником клубу в Чернігові називали Юрія Тимошка з літа 2010 року. Тоді ж з'явилася інформація, що «Чернігівспіртгорілка» буде фінансувати «Десну». 48-річний підприємець Юрій Тимошок - глава наглядової ради Чернігівського лікеро-горілчаного заводу. Раніше очолював ДП «Холминський спиртзавод» (Корюківський район) та підприємство «Сумиспирт».
 

Олександр Дубинський, «dubinsky.pro»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити