image
 |  2 25 Січня 2018 | 14:06

Переглянути закон про Донбас і прийняти Римський статут: ПАРЄ ухвалила резолюцію

В ухваленій резолюції ПАРЄ міститься заклик до України ратифікувати Римський статут, а також переглянути закон про Донбас.
Про це 25 січня 2018 року повідомляє сайт «Телеграф».
Парламентська асамблея Ради Європи в прийнятій резолюції закликає Україну ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС), а також переглянути законопроект щодо забезпечення суверенітету на Донбасі, щоб він грунтувався на Мінських угодах.
Асамблея наполегливо закликає українську владу переглянути прийнятий парламентом закон про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, щоб він грунтувався на Мінських угодах і повністю гарантував соціальний захист і основні гуманітарний потреби цивільного населення на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, - сказано в резолюції.

Крім того, Україну закликають ратифікувати Римський статут, а також привести Кримінальний та Кримінально-процесуальний кодекси у відповідність до положень міжнародного гуманітарного і кримінального права.
Разом з тим, в резолюції міститься заклик до України відпустити затриманих в ході війни росіян, а до тих пір дозволити моніторинг їхнього економічного становища незалежними міжнародними спостерігачами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити