image
 |  0 25 Січня 2018 | 17:16

«Північний Потік 2» - десять країн ЄС рішуче проти

Але, найбільші неприхильники новелізації газової директиви Австрія, Бельгія, Голландія та Німеччина.
Про це 25 січня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Десять країн в Раді ЄС виступають за прийняття директиви, яка спрямована проти «Північного Потоку 2».
Як довідалося Польське пресове агентство (PAP) розклад сил у Раді ЄС нікому не дає рішучої переваги у справі новелізації газової директиви, яка матиме вплив на газопровід «Північний Потік 2». Її підтримують 10 країн, в тому й Польща, а проти неї, зокрема, Німеччина.
Європейська Комісія ще у листопаді розраховувала на те, що зміни законів будуть швидко прийняті членами ЄС і Європейським Парламентом.
Останнє засідання робочої групи, що складається з представників країн Європейського Союзу відбулося 11 січня, але справа просувається дуже непросто. Болгарія, яка нині головує в Євросоюзі, звернулася до юридичних служб Ради ЄС, аби та перевірила газову директиву, яка має вплинути на функціонування «Північного Потоку 2». Адже, на цьому наполягала німецька сторона.
Отже, сьогодні проти російсько-німецького газового проекту виступають Хорватія, Данія, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина, Швеція і Велика Британія. А подальшу працю над директивою підтримують Франція, Іспанія та Італія. Негативно до новелізації ставляться Кипр, Греція і Фінляндія.
Але, найбільші неприхильники новелізації газової директиви Австрія, Бельгія, Голландія та Німеччина. Саме ці країни гальмують увесь процес, зокрема, домагаючись нових юридичних висновків.
Нагадаємо, що завдяки задіянню «Північного Потоку 2» Росія має намір припинити пересилання газу трубопроводами, що проходять через Україну.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити