image
 |  0 25 Січня 2018 | 18:50

Українці вдруге поспіль перемогли на міжнародному фестивалі сніжної скульптури (ФОТО)

Скульптори з України перемогли на міжнародному фестивалі сніжної скульптури World Snow Festival у Швейцарії.
Про це 23 січня 2018 року повідомляє сайт «Українська правда. Життя».
На цьому конкурсі вони перемагають другий рік поспіль. Про це «УП.Життю» розповів учасник команди Богдан Куцевич.
Минулоріч чоловіки виграли з цією скульптурою – магічним плащем з посохом. Темою 2017 року була магія.
Цьогоріч це «Чотири сезони». Українська команда зі сніжного блоку заввишки 3,5 метри висікла снігову скульптуру «Спіраль Часу». На її створення чоловіки витратили більше чотирьох днів.
Скульптура зображує нескінченну спіраль часу, якою кожна людина подорожує щорічно. Спіраль візуально поділена на чотири частини, з яких кожна символізує одну з чотирьох пор року. Пори роки позначаються різними людськими слідами... – пояснив Куцевич.

Загалом у фестивалі, який проходив 36-й рік поспіль, взяли участь команди з десяти країн світу: США, Японії, Великобританії, Німеччини, Франції, Італії, Нідерландів, Швейцарії, Словенії та України.
Цьогоріч погода у Швейцарських Альпах була дуже примхлива: плюсова температура, дощ, мокрий сніг та сильний вітер. Тому було дуже важко зробити скульптуру на високому професійному рівні. Наприклад, скульптуру німецької команди частково зруйнувала стихія, наша скульптура вистояла, – розповів Куцевич.

Українська команда скульпторів сформувалась 5 років тому. Друг запросив Куцевича взяти участь у подібному фестивалі. Йому сподобалось, тож Богдан вирішив зібрати свою команду – з друзів.
За 5 років чоловіки уже встигли взяти участь у різних скульптурних конкурсах і фестивалях у США, Канаді, Китаї, Швейцарії, Швеції та Україні.
Вони творять скульптури зі снігу, піску, сіна та соломи. До списку планують додати ще й лід.
Поза фестивалями вони займаються різними справами.
Богдан Куцевич і Олексій Пода працюють в архітектурі та дизайні інтер’єру, Олексій Козак – копірайтер, а Джонатан Рихнер (єдиний швейцарець у команді) займається наукою.
За словами Куцевича, створення скульптур для них – це хобі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити