image
 |  0 26 Січня 2018 | 16:12

«Обличчя війни»: українські митці представили в Нью-Йорку портрет Путіна, виготовлений з гільз

Автори зображення – українські митці – звинувачують у конфлікті саме Путіна і вважають, що саме він винен у насильстві, яке розриває територіальну цілісність України.
Про це 26 січня 2018 року повідомляє сайт «Радіо Свобода».
Американська медіакомпанія CNN звертає увагу на більш ніж двометрове зображення російського президента Володимира Путіна, виготовлене повністю із гільз, які зібрали після подій Майдану 2014 року в Україні. Зображення представили на виставці у Нью-Йорку цього тижня з метою нагадати про жахливі реалії війни, мовиться у статті.
Один з авторів картини, яка має назву «Обличчя війни», Даніель Грін переконаний, що Росія намагалася затягнути Україну назад в СРСР, через межу між демократією і тоталітаризмом, мовиться у статті. Самі митці брали участь у Революції гідності, під час якої загинули їхні товариші, мовиться у статті.
Я готовий померти за свою країну, та я не готовий за неї вбивати. Культура – сильніша зброя, ніж кулемет, – сказав Грін.

Особливістю картини є те, що, залежно від освітлення, Путін змінює вираз свого обличчя. За словами авторів зображення, ідея полягає в тому, щоб замислитися над тим, якою саме ця людина залишиться в історії.
Ви побачите диктатора, залізну людину або наляканого хлопця, – цитує автор митця Дар’ю Марченко.
Навіть диктатори, люди, які роблять багато поганих речей, бояться, тому що рано чи пізно їм доведеться відповідати перед небесами, – каже Марченко.

«Обличчя війни» є провідним твором виставки «П’ять елементів війни» в Українському інституті Америці у Нью-Йорку – там представлені також, наприклад, «Мозок війни», який показує межу між правдою та пропагандою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити