image
 |  0 27 Січня 2018 | 12:22

Міноборони в 2018 році побудує більше 180 гуртожитків для контрактників

Міністерство оборони протягом 2018 року планує побудувати 184 гуртожитки для військовослужбовців контрактної форми служби. Про це на брифінгу вчора, 25 січня, повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Олександр Чергінець, пише «Слово і Дело».
На будівництво виділили близько 2,6 мільярда гривень, з них 1 мільярд - це кошти від реалізації конфіскованого майна, інші - це державні гроші з бюджету Міністерства оборони, закладені безпосередньо на будівництво житла контрактникам.
За словами Чергінца, проект планують завершити за сім місяців. Одна будівля передбачає два поверхи і 125 койко-місць (всього 23 тисячі ліжко-місць), контрактники там будуть жити самі, без сімей. Гуртожитки будуватимуть на території військових частин в 21 області України (крім Херсонської, Луганської та Чернігівської областей).
Олександр Чергінець не відповів, скільки бригад ВСУ не мають власних гуртожитків або казарм, але підтвердив, що деякі підрозділи, повертаючись із зони АТО, живуть в наметах.
Він зазначив, що 46,3 тисяч сімей військовослужбовців знаходяться в черзі на отримання квартир.
Нагадаємо, в Україні 10 грудня набув чинності закон №2181-VIII про надання житла сім'ям загиблих в АТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити