image
 |  0 27 Січня 2018 | 13:40

Серед найбільших платників податків України немає компаній Ахметова

Названо десять найбільших платників податків України за 2017 рік.
Про це 27 січня 2018 року повідомляє сайт «hyser.com.ua».
Але, як виявилося, в цьому списку відсутні основні драйвери української економіки - металурги і аграрії.
Як видно, в списку найбільших платників податків України немає жодної з компаній українського олігарха Рената Ахметова. Зате в ньому присутні чотири компанії, які виробляють тютюнові вироби. По факту, виходить, що економіку України «годують» тільки нафтовики, газовики та виробники сигарет.

Корпорації ДТЕК і Метінвест з усіма їх комбінатами-гігантами, які контролює відомий мільярдер Ренат Ахметов, перераховують до бюджету країни менше, ніж, наприклад, тютюнова фабрика «Прилуки». Експерти іронізують, що це не Ахметов платить нам податки, а ми йому. А тариф Роттердам+ яскравий тому приклад.
Варто зазначити, що компанії Ахметова включили в інший рейтинг фінансово-промислових груп. Там зазначено, що підприємства олігарха Метінвест і ДТЕК заплатили 13,8 і 18 мільярдів податків відповідно.
Але навіть так ми бачимо, що тютюнова фабрика в Прилуках заплатила в бюджет суму, що перевищує Метінвест. Тобто більше, ніж комбінати «Азовсталь», «Ілліча» і всі найбільші українські ГЗК разом узяті. А три тютюнові компанії заплатили більше, ніж ДТЕК і Метінвест разом узяті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити