image
 |  0 27 Січня 2018 | 09:52

США ввели санкції проти польської фірми за торгівлю вугіллям із Донбасу

Загалом за агресію проти України США ввели у п’ятницю, 26 січня, санкції проти 21 росіянина і українця, а також проти 20 фірм, здебільшого російських.
Про це 27 січня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio» з посиланням на «wyborcza.pl».
Проти фірми «Doncoaltrade» з Катовиць було введено санкції уряду США, пов’язані з нападом Росії на Україну.
У п’ятницю ввечері зі своїм першим візитом до Варшави прибув державний секретар США Рекс Тіллерсон. Безпосередньо перед візитом Міністерство фінансів США повідомило про розширення санкцій, пов’язаних з нападом Росії на Україну. У новому чорному списку США опинилася зареєстрована в Польщі фірма «Doncoaltrade» з Катовиць. Санкції проти неї було введено через її зв’язок з Олександром Мельничуком, одним з лідерів проросійських сепаратистів з Луганська.
Минулого року українські ЗМІ повідомляли, що за посередництвом Росії до Польщі постачається вугілля з шахт на Донбасі, контрольованих російськими найманцями. Таким чином вони можуть також заробляти на ведення війни проти України.
Також українські мас-медіа повідомляли, що однією з фірм, яка імпортує до Польщі вугілля з захоплених російськими найманцями шахт, є, власне, «Doncoaltrade», зареєстрована в Польщі 2012 року. Проти Олександра Мельничука, ключового співвласника катовицької фірми, у п’ятницю також було введено санкції.
Загалом за агресію проти України США ввели у п’ятницю, 26 січня, санкції проти 21 росіянина і українця, а також проти 20 фірм, здебільшого російських. Серед росіян, проти яких було введено санкції, опинився, зокрема, віце-міністр енергетики РФ Андрєй Черєзов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити