image
 |  2 27 Січня 2018 | 17:05

У ФБР розкрили файли з розслідування смерті «батька російської пропаганди»

Частина файлів із розслідування загибелі екс-міністра друку РФ Михайла Лесина в 2015 році, якого вважають «батьком російської пропаганди», підтвердивши попередні висновки поліції про смерть ненасильницького характеру, розкрило ФБР.
Про це 27 січня 2018 року повідомляє сайт «hyser.com.ua».
Файл з 56-ти сторінок, розкритий правоохоронним агентством США 26 січня, містить істотно відредаговані копії медичного та токсикологічного аналізу тіла Лесина, а також матеріалів судмедекспертизи записів з камер спостереження готелю, де він жив останні дні, – йдеться в повідомленні.

У доповіді наголошується, що розслідування ФБР встановило відсутність доказів на підтримку версії, що Лесин загинув в результаті вбивства або протиправних дій третіх осіб. Таким чином, в ФБР підтвердили попередні висновки слідства поліції.
За висновками прокуратури і поліції Вашингтона від 2016 року, смерть Лесина була викликана травмами шиї, тулуба та нижніх кінцівок. Тоді це було названо нещасним випадком в умовах інтоксикації етанолом (сильного сп’яніння). Втім, цей висновок викликав недовіру і підозри враховуючи особистість Лесина, його близькість до Кремля і контакти з американською стороною.
В оприлюднених файлах ФБР говориться, що слідчі перевірили десятки годин відеоматеріалів з камер спостереження. На кадрах з готелю «Dupont Circle» одна з камер зафіксувала «досить чітке зображення задньої частини голови Лесина» о 10.48 4 листопада 2015 року. Приблизно Через 25 годин після цього тіло Лесина було знайдено в його кімнаті. При цьому наголошується, що він не виходив з готелю за цей час.
Нагадаємо, Михайло Лесин був однією з впливових медіа-фігур в Росії, займаючи після кар’єри в ЗМІ пост спочатку міністра друку, а потім радника президента. У жовтні 2013 року він очолив медіа-холдинг «Газпром-медіа», який об’єднує ряд російських телевізійних компаній і видань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити