image
 |  0 28 Січня 2018 | 18:45

Електрозаправка та сирники: Княгининівська громада бореться за мільйон (ВІДЕО)

Княгининівська ОТГ заробила одну тисячу гривень і пройшла у другий етап конкурсу програми «Громада на мільйон», яка виходить на телеканалі «1+1». Про це 28 січня 2018 року повідомляє сайт «Волинь24». [embed]https://youtu.be/GeFv-sW8jDw[/embed] Так, у конкурсі участь бере п'ять громад, серед них - і Княгининівська ОТГ. За умовами програми, бізнес-інвестор дає громадам завдання, за виконання яких на рахунок громад «падає» по тисячі гривень. Команда, яка першою дійде до мільйона, й стане переможцем. На початку програми очільники ОТГ презентували себе та розповіли, як вони посіли місце голови. Під час своєї розповіді очільниця Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб розчулилась і навіть розплакалась в ефірі.
Я щаслива тим, що я повернулася додому. Я працювала в Чеській Народній Республіці як заробітчанка, була там дев'ять років. В 2005 році я повернулась в Україну, але мене не влаштовувало життя в моєму селі, в якому на той момент нічого не змінювалося. Я захотіла відремонтувати дорогу там, де я живу з батьками. Сільський голова сказав, будеш сільським головою - тоді будеш ремонтувати, - пригадує Олена Твердохліб.
Першим конкурсом для всіх учасників було представлення інвестору своєї бізнес-ініціативи, на яку й витратять зароблений мільйон. Княгининівська ОТГ, зокрема, хоче побудувати автозаправну станцію для електромобілів. На думку голови Княгининівської ОТГ, така ініціатива допоможе привабити туристів та буде «працювати» на перспективу. Наступний конкурс для громад - встановлення рекорду України. Таким чином, бізнес-інвестор хотів побачити, наскільки згуртовані жителі громад. Княгининівська ОТГ майже одразу вирішила встановлювати «смачний» рекорд. Жителі всю ніч пекли сирники. Наступного ж дня таки встановили омріяний рекорд та заробили 1000 гривень на рахунок. У фіналі конкурсу у лідерах опиналася Бузька громада Миколаївської області, якій вдалося заробити 2000 гривень. Усі ж інші ОТГ заробили тільки по одній тисячі. Княгининівська громада пройшла до другого етапу конкурсу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити