image
 |  2 28 Січня 2018 | 10:50

Ізраїль відреагував на польський законопроект, що спотворює правду про Голокост

Польський Сейм схвалив законопроект, який передбачає кримінальне покарання за публічні звинувачення на адресу Польщі у злочинах, скоєних під час Голокосту, у пособництві нацистської Німеччини, військові злочини або злочини проти людяності.
Про це 28 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Цим законопроектом заборонено використовувати словосполучення «польський табір смерті» при описі концтаборів, що існували на території окупованої Польщі.
Завдяки законопроекту може бути засудженим до штрафу або тюремного ув'язнення до трьох років будь-який громадянин Польщі і навіть іноземець, який порушив цю заборону.
Покаранню будуть піддані і ті, хто спробує «свідомо применшити відповідальність справжніх винуватців цих злочинів».
Законопроект повинен бути схвалений Сенатом і президентом Польщі, проте вважається, що головну перешкоду, обговорення в нижній палаті, він вже подолав.
За повідомленням сайту «Гpаац», відразу після новини про польський законопроект деякі ізраїльські політики висловилися з цього приводу. Зокрема, співголова партії «Сіоністський табір», лідер партії «А-Тнуа», Ципі Лівні помітила:
Прийнятий в Польщі закон - спроба заперечувати історичні факти і співучасть частини поляків в Катастрофі. Цей закон не тільки не змиває похмурих плям минулого, але додає нову пляму в сьогоденні. Цей закон не змінить минулого, але він небезпечний для майбутнього.

Міністр транспорту і розвідки Ізраїлю Ісраель Кац підкреслив, що саме зараз, коли світ відзначає День пам'яті жертв Голокосту, в Польщі приймають закон, єдиною метою якого є спроба польської влади піти від історичної відповідальності.
Міністерство закордонних справ Ізраїлю офіційно заявило, що єврейська держава виступає проти цього законопроекту, і просить уряд Польщі внести в нього відповідні поправки. У заяві МЗС йдеться, що «жоден закон не може змінити історичної правди».
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу також прокоментував законопроект, схвалений польським Сеймом, написавши в мережі Twitter, що виступає категорично проти прийняття цього закону.
Історію не можна змінити, не можна заперечувати Голокост, - підкреслив Нетаніягу.

Нетаніягу наголосив також, що доручив ізраїльському послу в Польщі Ганні Азарі зустрітися з прем'єр-міністром країни Матеушем Моравецкій, щоб висловити незгоду Ізраїлю з законопроектом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити