image
 |  2 28 Січня 2018 | 12:20

Пашинський не буде боротися з олігархами, він буде їм підігрувати, – генерал Скіпальський

На двадцять сьомому році незалежності у нас немає державної еліти. Бо ніхто не займався її вирощуванням, вихованням. Ті, хто керували й керують державою, ставили перед собою інші цілі.
Про це заявив у інтерв’ю виданню «Мир» почесний голова Об’єднання ветеранів розвідки України, уродженець Волині, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.
«Те ж саме і в СБУ. Я звернувся до свого колеги, генерала СБУ, значно молодшого від мене, я запитав: скажи, будь-ласка, за останні десять років чи хтось проводив для вас заняття по історії України, читав лекції? А він сказав – ні. Звідкіля ж візьметься патріотизм, без якого, на моє переконання, співробітник СБ є простим чиновником? Ось тому, коли Росія відібрала Крим, більшість співробітників СБ Криму перейшли на сторону ворога. А треба було робити ротацію, не потрібно було по територіальному принципу набирати! Але це нікого не цікавило. Ні керівництво Служби, ні керівництво держави», – заявив Олександр Скіпальський.

Однією з причин такого стану справ генерал Скіпальський назвав недолугу кадрову політику «прислужництва» в українській владній верхівці та відсутність формування власних традицій в українських спецслужбах.
«При всій моїй повазі до першого керівника СБУ, Марчука (він зберіг кадри і вів, все-таки, більш-менш наступальну проукраїнську позицію), але й він мав досвід боротьби з українським буржуазним націоналізмом… А в подальшому керівниками ставали ті люди, які не розуміли, що немає нічого дорожче, як захищати безпеку своєї країни. Заглядали президентам в очі у позі «чево ізволітє?». Підігрували, коли почався процес олігархізації. Те все триває й сьогодні. Це – наша з вами трагедія», – вважає генерал-лейтенант СБУ у відставці.

Разом із тим, контррозвідник вважає, що з часів Майдану та росіської агресії проти України у роботі військової контррозвідки змінилося багато чого, працюють хлопці молоді, які максимально роблять те, що можуть у нинішніх умовах…
«Але дивіться, хто сьогодні керує? Ось комітет національної безпеки і оборони ВР. Візьміть ви тих 19 чоловік і запитайте себе – чи спроможний кожен із них окремо виконати функції захисту безпеки нашої держави? Чи може Пашинський (голова комітету – ред.) зі своїм світоглядом це робити? От де трагедія. Але чому їм потрібен Пашинський? Тому що Пашинський не буде боротися з олігархами, які грабують Україну. Він буде їм підігрувати. Ось такі люди їм потрібні, і от такі кадри скрізь розставляються», – стверджує Олександр Скіпальський.

З повним текстом інтерв'ю можна ознайомитись тут.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити