image
 |  2 30 Січня 2018 | 13:11

У Луцьку вимагають скликати позачергову сесію Верховної ради через антиукраїнську політику Польщі

Постійна комісія Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту підтримала, подано спільно з фракцієями ВО «Свобода»  та «Народний Контроль» звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо ухваленого Сеймом Республіки Польща 26 січня 2018 року пакету законів, в яких засуджується та забороняється «бандерівська ідеологія».
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
«На наше глибоке переконання це є не припустимі речі. В цьому і є наша вина, бо коли були перші дзвіночки щодо геноциду на Волині, то українські дипломати не проявили чіткої української позиції, а перші особи поїхали поклонятися чужим героям. Якби тоді українська сторона дала адекватну відповідь польській стороні, то можливо б сьогодні ми не мали б такої ситуації. Ми не хочемо ескалації польського конфлікту, але маємо реагувати на такі кроки польської сторони. До речі, Степан Бандера є почесним громадянином міста Луцька, тому депутати мають розуміти, що вже поїхавши до Польщі вони є порушниками закону» - зауважив під час розгляду проекту рішення голова постійної комісії свободівець Микола Федік.

Його підтримав депутат Павло Данильчук.
«Прошу вас підтримати, не зважаючи на політичні моменти, це звернення, - звернувся він до членів комісії. – Західна Україна в шоці від того, що приймають поляки. Їх підхід є абсурдним і явно антиукраїнським».

В результаті комісія одноголосно підтримала проект звернення.
У документі міститься вимога невідкладно ініціювати та скликати сесію Верховної Ради України для надання політичної оцінки і прийняття рішення щодо ухваленого польським Сеймом законопроекту «Про внесення змін до Закону про інститут національної пам’яті – Комісію з переслідування злочинів проти польського народу та деяких інших законів».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити