image
 |  0 30 Січня 2018 | 12:50

У Нововолинську дві дитини-сироти отримали житло

Ключі від квартир отримали дві мешканки Нововолинська, які мають статус дитини-сироти.
Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю.
Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський урочисто вручив ключі від придбаних квартир  Судюк Яні, випускниці Володимир-Волинської школи -інтернату, та Скубченко Надії, учениці ДНЗ "Нововолинський центр професійно-технічної освіти".
У Нововолинську діє  цільова  соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.   За кошти програми, на умовах співфінансування з державного, обласного та міського бюджетів купується соціальне житло та проводиться  капітальний ремонт житла, яке на праві власності належить дітям зазначеної категорії. Починаючи з 2013 року, уже придбано 5 квартир для таких дітей після досягнення ними повноліття,  на що скеровано 300000 гривень з місцевого бюджету. Також для 8-ми дітей проведено капітальний ремонт їхнього житла. На це з місцевого бюджету направлено 310 000 гривень. Крім того, міська рада сприяє проведенню поточних ремонтів у  помешканнях дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Так, за період 2012-2017 років  закуплено будівельних матеріалів на ремонтні роботи квартир 31 дитини даної категорії,  на що спрямовано 161231 грн. з міського бюджету.
На початок 2018 року на обліку у Нововолинську перебуває 94 дитини з категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити