image
 |  2 31 Січня 2018 | 19:30

Смійтеся на здоров`я!

Сміх зменшує кількість цукру в крові, лікує від застуди і серцево-судинних захворювань. Сміхотливі люди на 40% менше, ніж похмурі, ризикують заробити серцево-судинні захворювання.

Знеболювальну дію реготу підтверджено багатьма дослідженнями. Особливо це стосується полегшення хронічного болю при артриті, ушкодженнях хребта, неврологічних захворюваннях. Деякі лікарі вважають, що сміх провокує викид у кров ендорфінів — речовин, що володіють болезаспокійливою дію. І вже точно сміх — засіб, що сильно розслабляє м'язи. Наша імунна система теж любить посміятися. Її реакція на сміх прямо протилежна реакції на стрес. Любителі посміятися справді рідше хворіють — це науково доведений факт. Регіт можна назвати «внутрішньою пробіжкою». Як і під час звичайної ранкової пробіжки, тиск спочатку підстрибує, а потім поступово опускається до рівня нижчого, ніж перед тренуванням. По суті, сміх — це дихальна гімнастика. «Хо-хо» йде з живота (від діафрагми), «ха-ха» — від серця, з грудної клітки, «хі-хі» — від… третього ока. Найбільше терапевтичне значення приписують саме глибокому сміху — реготу. Сміх вже давно призначають як засіб подолання стресу (науково доведено, що він пригнічує вироблення чотирьох основних гормонів стресу). Вчені також з'ясували, що сміх безпосередньо впливає і на рівень цукру в крові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити