image
 |  4 31 Січня 2018 | 10:57

В Україні захворіла перша людина на дифтерію

У Луганській області зафіксовано і лабораторно підтверджено перший випадок захворювання на дифтерію.
Про це повідомляє «112 Україна».
«Лабораторно підтверджений випадок захворювання на дифтерію, який сьогодні зафіксували в Рубіжному. За словами обласного лікаря-інфекціоніста, недугу виявлено у 31-річного місцевого жителя, який з ознаками цієї хвороби звернувся до лікарні ще в минулий вівторок. Зараз він знаходиться в інфекційному відділенні Рубіжанської лікарні. У нього, кажуть лікарі, зафіксована так звана локалізована і токсична форма дифтерії», – повідомив кореспондент телеканалу.
За словами головного інфекціоніста області Ольги Мартиненко, хворий отримував всі профілактичні щеплення в дитинстві.
30 січня переможець конкурсу на посаду директора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Володимир Курпіта на брифінгу повідомив, що в МОЗ надходило повідомлення про першого хворого на дифтерію. Однак на той момент діагноз не був підтверджений лабораторно. Він також додав, що до 2017 року в Україні не було зафіксовано жодного випадку дифтерії.
Раніше в МОЗ попереджали про можливий спалах дифтерії, правця. Уточнювалося, що в Україні є достатня кількість доз вакцини проти захворювань.
На сайті Міністерства охорони здоров'я уточнюють, що інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли в горлі утворюються плівки, які можуть утруднювати дихання і ковтання. Токсин може викликати слабкість, біль у горлі, лихоманку, набряк залоз на шиї. Токсин також може потрапити в кров і вразити серце, нирки і нервову систему.
Ускладнення від дифтерії можуть стосуватися блокування дихальних шляхів, пошкодження серцевого м'яза (міокардит), пошкодження нерва (поліневропатія), викликати легеневу інфекцію (дихальну недостатність або пневмонію).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити