image
 |  2 1 Лютого 2018 | 15:42

На Волині перед судом постануть члени «амфетамінної» ОЗГ

На Волині перед судом постануть члени організованої злочинної групи, яка займалася виготовленням та збутом амфетаміну.
Про це 01 лютого 2018 року повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення низки наркозлочинів організованою злочинною групою у складі двох волинян та одного мешканця Рівненщини.
З березня по жовтень 2017 року чоловіки (наймолодшому з них – 28, найстаршому – 32, організатору ж злочинної діяльності групи, раніше судимому за злочини в сфері незаконного обігу наркотиків - 30), придбавши необхідні прекурсори та обладнання, необхідні для виготовлення амфетаміну, й облаштувавши місця для його хімічного синтезу (дачні будиночки  у садівничих товариствах у Луцьку та поблизу обласного центру Волині), а також використовуючи відкриті ділянки місцевості поза межами населених пунктів, як от лісова посадка чи берег річки, для швидкого знищення слідів вчинення злочину в разі викриття, виготовляли цю психотропну речовину, перевозили її в Луцьк та забезпечували збут.
Нагадаємо, затримали наркоділків завдяки скоординованим прокуратурою Волинської області діям правоохоронців 13 жовтня 2017 року.
Під час обшуків у місцях злочинної діяльності вилучено обладнання та прекурсори для виготовлення амфетаміну, а також понад 200 г. психотропної речовини.
Членів ОЗГ обвинувачують у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та незаконному збуті психотропних речовин  у великих та особливо великих розмірах, організації та утриманні місць для незаконного виготовлення психотропних речовин, незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, незаконному виготовленні, придбані та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин (кримінальні правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст.313, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України).
Далі – слово за судом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити