image
 |  2 1 Лютого 2018 | 16:54

У Києві вилучили 400 ферм для майнінгу криптовалют у справі про фінансування сепаратистів (ФОТО, ВІДЕО)

Правоохоронці вилучили на підприємстві «Квазар» у Києві більш як 400 ферм для майнінгу криптовалют у справі про фінансування бойовиків на Донбасі.
Про це 01 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
[embed]https://youtu.be/J9Bc1tivCrY[/embed]
Про це повідомив на брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
З його слів, у рамках розслідування кримінального провадження за фактом фінансування бойовиків у четвер було проведено обшуки у Києві, Київській області й Черкасах.
За результатами обшуків на одному з підприємств Києва, зокрема це публічне акціонерне товариство «Квазар», на декількох площадках поверхів було виявлено й вилучено, і зараз закінчується документально-процесуальне оформлення, більш як 400 ферм для майнінгу криптовалют, більш як 1 000 блоків живлення, більш як 1 000 відеокарт, близько 1 500 жорстких дисків, близько 500 материнських плат, ноутбуки, системні блоки, документи, у тому числі ті, що підтверджують переказ грошей на територію з банківськими реквізитами Російської Федерації, - повідомив Матіос.
Також він додав, що за результатами обшуку в Черкасах було виявлено несанкціоноване урізання в електромережу, при цьому використання електроенергії становило в грошовому обчисленні до 800 тис. гривень на місяць.
Матіос зазначив, що отримані кошти через електронні гаманці «Яндекс.Деньги» й «QIWI» направлялися для фінансування незаконних збройних формувань самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки», а саме для закупівлі військового екіпірування, спорядження, зброї й боєприпасів.
Слідство встановило особу організатора й зараз визначає його місцеперебування.
Як повідомляли «Українські Новини», Служба безпеки України встановила місця майнінгу криптовалюти на території, підконтрольній самопроголошеним «ДНР» і «ЛНР».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити