image
 |  5 2 Лютого 2018 | 13:02

На Волині водій маршрутки вигнав дівчину-пільговика з автобуса

На Волині водій вигнав 17-річну дівчину з пільговим квитком з автобуса "Луцьк – Червоноград".
Інцидент трапився у середу 31 січня, - пишуть Волинські новини.
Багатодітний батько, лучанин Володимир Кравчук розповів, що його 17-річну доньку Вікторію, незважаючи на завчасу придбаний у касі автостанції пільговий квиток, водій вигнав із автобуса, аргументувавши свій вчинок тим, що «шеф заборонив йому брати пільговиків».
«Моя донька мала їхати до бабусі, яка живе в Усичах. Оскільки квиток на автостанції до Усич не продають, вона взяла до Торчина. Дитина сіла в автобус, а водій взяв і вигнав її», – обурюється чоловік.
Він поділився, що з таким ставленням його діти стикаються не вперше. Так, цієї зими його менших дітей (9 і 11 років) також ще на автостанції відмовилися перевозити по пільгових квитках – водій просто не впустив їх до автобуса.
«Мій батько вже ходив і навіть заяву писав. Але на автостанції сказали, що не мають впливу на перевізників. Але як так: автостанція продає квиток, а водії виганяють? Я вважаю, що це автостанція винна, і що йдеться про повне ігнорування законів. Водії відмовляються возити пільговиків, натомість набирають людей по дорозі, яким не роздають квитки», – зазначив Володимир Кравчук.
Він додав, що така ситуація ображає його. «Справа – не в грошах. Хіба це допустимо, при всіх накричати на дівчинку й вигнати її з автобуса? Ну, то вже повісь табличку: не вожу пільговиків».
У ПП «Транспаксервіс», яке обслуговує маршрут Луцьк – Червоноград, своєю чергою, зазначили, що водій не міг просто так вигнати пасажира.
Диспетчерка підприємства пояснила, що, оскільки різницю вартості між пільговим і звичайним квитком перевізнику ніхто не компенсовує, вони встановили ліміт на пільгові перевезення – три особи; і відповідне оголошення є в салоні автобуса.
«Першочергово ми перевозимо бійців АТО та членів сім’ї загиблого. Не може бути, щоб водій вигнав пасажира, напевно він просто попросив доплатити за проїзд. Ми повинні розуміти, що держава не фінансує пільгові перевезення, а автостанція, продаючи квитки, зацікавлена в отриманні страхового збору, решта – це проблеми перевізника», – сказала диспетчерка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити