image
 |  4 2 Лютого 2018 | 16:04

Найбільше українці виїжджають на заробітки в Польщу, Росію та Італію

Національний банк констатує, що найбільше українці виїжджають на заробітки в Польщу, Росію та Італію. Про це 02 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини» з посиланням на інфляційний звіт НБУ.
В Україні в останні кілька років посилилася як внутрішня, так і зовнішня трудова міграція, що, серед інших факторів, було зумовлено військовою агресією, макроекономічною кризою й погіршенням добробуту домогосподарств, високим рівнем молодіжного безробіття, - зазначається в ньому.
Найбільше українці виїжджали на заробітки в Польщу, Росію, Італію та Чехію. Причому в останні роки потоки українських мігрантів у Польщу суттєво зросли (на тлі зростання економіки Польщі, спрощення правил працевлаштування, надання низки переваг і можливостей для українців, які мають карту поляка, спрощення перетину кордону через введення безвізового режиму з країнами ЄС).
Зате міграція в Росію зменшилася, у тому числі через складні міждержавні відносини, - наголошує Нацбанк.
Зокрема, за даними Eurostat, 87% посвідок на проживання, які українці одержали в ЄС у 2016 році, їм надала Польща. За даними Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики Польщі, 95% всіх дозволів на працевлаштування, виданих Польщею в першому півріччі 2017 року, одержали українські громадяни. При цьому НБУ наголошує, що міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки, зокрема в Польщу. Додатковим ризиком активізації трудової міграції з України є збільшення кількості студентів, які отримують освіту за кордоном. Як повідомляли «Українські Новини», Чехія більш ніж у два рази збільшила квоти на прийом працівників з України. Також трудова міграція з України в Литву за рік зросла вдвічі. При цьому, трудова міграція українців за кордон «помолодшала».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити