image
 |  9 2 Лютого 2018 | 10:40

Презентували концепцію реконструкції парку імені 900-річчя Луцька (ФОТО)

У Луцьку відбулася презентація допрацьованої концепції реконструкції парку імені 900-річчя Луцька.
Концепцію розробила команда молодих волинських архітекторів платформи «Ariva Urban».
Роман Литвин, керівник проекту, архітектор, представник урбаністичної платформи “Ariva urban” представив концепцію реконструкції, яку розробила їхня команда. Він розповів, що перш ніж приступати до розробки, архітектори та дизайнери вивчили та опрацювали всі необхідні базуси. За його словами, правильна якісна архітектура — це вирішення всіх проблем. За підрахунками команди, парк імені 900-річчя Луцька обслуговує орієнтовно 50 тис. людей та охоплює, або дотичний до трьох мікрорайонів міста. Парк займає площу близько 18,6 га, тож буде багатофункціональним.
До шести входів у парк додадуть ще 21, відповідно до пішохідних доріжках, які протоптали люди. Будуть у зеленій зоні велошляхи з гравійним покриттям, нові містки через річку Сапалаївка, зони для дітей, альпійський луг, каскадний амфітеатр, спортивна зона, екстрим-парк, пляж, зона для подій.
Особливістю розробки є те, що парк буде без бруківки та асфальту. Натомість розробники пропонують м’яке гравійно-набивне покриття, яке придатне для спорту, бігу, прогулянок, велосипедистів, декінг (палубка дошка), та спеціальне покриття в районах спортивних та дитячих майданчиків. В проекті передбачено 3,1 км велосипедних доріжок.
Парк буде умовно поділений на функціональні зони. Основний акцент буде зроблено на центральну набережну, яка сполучає вулицю Ветеранів та проспект Відродження. Велику увагу приділено зоні для дітей, яких буде 3. Також тут будуть прогулянкові зони, атракційна зона, адреналін-зона, яка включатиме скейт-парк та площадку для BMX-велосипедистів, передбачено зону для кросфіту, який зараз є дуже популярним, зони для вигулу та тренування собак, які будуть обгородженими.
Архітектори зробили акцент на зелених насадженнях, максимальну кількість яких потрібно зберегти, а також висадити нові дендрологічні форми. По-новому підійшли до освітлення території, яка, на думку архітекторів, має бути освітлена повністю.
Затвердити концепцію парку планують на лютневій сесії міської ради, а реалізувати проект зможуть не раніше, аніж за три роки.
 
 
 
 





Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити