image
 |  4 2 Лютого 2018 | 17:46

У Тарнуві затримали п’ятьох українців, що працювали без дозволу

Українці муситимуть виїхати з Польщі і протягом року не будуть в змозі повернутися на її територію.
Про це 02 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Прикордонники в місті Тарнув затримали п’ятьох громадян України. Іноземці працювали в одному з місцевих торговельних центрів на встановленні торговельного павільйону. У ході перевірки виявилося, що чоловіки не мають дозволу на працю.
Лише за минулий рік ми зафіксували понад 300 схожих випадків, - розповідає майор Лукаш Оленич, комендант відділення Прикордонної служби в Тарнуві. З року в рік число викритих, затриманих зростає. Дуже часто є теж так, що громадяни, найчастіше, України не знають законодавчих норм, через що просто працюють всупереч закону. І нашим працедавцям теж можна закинути, що вони, бажають приховати щось від податкових органів чи Закладу соціального страхування, через що ця праця виконується нелегально.

Українці муситимуть виїхати з Польщі і протягом року не будуть в змозі повернутися на її територію. Полякові, який незаконно працевлаштував іноземців, загрожує штраф до 30 тис. злотих, або понад 9 тис. доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити