image
 |  0 4 Лютого 2018 | 16:25

Стало відомо, в яких військових навчаннях візьме участь українська армія

Збройні сили України беруть участь в багатонаціональних військових навчаннях з 1994 року. У 2018 році заплановані заходи з міжнародного співробітництва, як на території України, так і участь складу ЗСУ в навчаннях на територіях інших країн.


Про це пише "Експрес". 


18 січня Верховна Рада України прийняла закон про військові навчання за участю контингенту з інших держав в Україні та допуск іноземних військових на українську територію, 29 січня документ був підписаний Президентом, повідомляє УНН.


Так, в 2018 році в Україні відбудеться 6 найбільших навчань, які пройдуть спільно з контингентом НАТО. Зокрема, в навчаннях братимуть участь військові з США, Румунії, Угорщини, Словаччини та інших країн Альянсу. Українські військові, у свою чергу, відправляться на навчання в Румунію, Німеччину, Болгарію, Польщу, Литву. Про те, коли, де і за які кошти буде тренуватися українська армія розбиралися “Українські національні новини”.


Законом України № 7428 депутати дозволили допуск на територію України військових для участі в навчаннях з підготовки підрозділів Збройних Сил України. Заходи пройдуть на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області, на річці Тиса, в дельті Дунаю, в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах і так далі. У плані заходів передбачено, як тактичні навчання, так і командно-штабні. Згідно із текстом документа, удосконалення рівня бойової підготовки підрозділів і штабів буде проходити в умовах, наближених до реальних. Витрати, пов’язані з цими заходами, будуть покриватися з бюджету, а також за рахунок підтримки інших держав.


Багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів Збройних Сил.


У період з січня до грудня 2018 року, протягом періоду до 365 днів, на території України дозволено перебування військових зі США, інших держав — членів НАТО, а також країн учасниць програми “Партнерство заради миру” чисельністю до 3 тис. чоловік, військової техніки, а також до 6 літаків і вертольотів в рамках тактичних навчань. Загальна чисельність учасників до 13 тис. з військовою технікою — до 16 літаків і вертольотів. Від ВСУ буде залучено до 10 тисяч військових і до 10 літаків і вертольотів. Від ЗС США — до 1,5 тисячі військових з озброєнням, до 3 літаків і вертольотів. Від Збройних Сил інших держав — до 1,5 тисячі військових з озброєнням, до 3 літаків і вертольотів. На навчаннях будуть відпрацьовані бойові навички підрозділів ЗСУ, навички планування та проведення операцій, як у складі національних, так і у складі багатонаціональних угруповань. Фінансування навчань буде відбувається, як з держбюджету, так і за рахунок країн-учасниць.


Україно-американські навчання “Рапід Трайдент — 2018”.


Командно-штабне навчання із залученням військ пройдуть в період з червня по листопад і триватимуть 16 діб. У них візьмуть участь до 2 тисяч військових з військовою технікою, літаками і вертольотами з США і країн-учасниць НАТО, країн-учасниць програми “Партнерство заради миру ”. Всього в навчаннях буде задіяно 4 тисячі військових з озброєнням і військовою технікою, до 30 літаків. Від ЗС США — 1 тисяча військових і до 10 літаків і вертольотів, а також від інших країн — аналогічна чисельність. Фінансування передбачено, як з української сторони, так і з боку країн-учасниць. На навчаннях будуть відпрацьовані завдання практики проведення і планування операцій з підтримання миру і безпеки у складі багатонаціональних штабів і підвищення рівня взаємодії з іноземними підрозділами.


Україно-американські навчання “Сі Бриз — 2018”.


Командно-штабне навчання із залученням військ проводитимуться в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах і полігонах Збройних Сил України, на посадкових майданчиках Тендрівської коси в місті Очаків, у Міжнародному аеропорту “Одеса”, на території Одеського морського торгового порту “Південний” і на території військового порту в Очакові. Навчання пройдуть в період з червня по жовтень 2018 року тривалістю до 25 діб. Для участі в них в Україну прибудуть 2200 військовослужбовців з США, країн-учасниць НАТО і країн учасниць програми “Партнерство заради миру” з озброєнням і військовою технікою, до 20 кораблів (судна і катери), до 5 підводних човнів, до 20 літаків і вертольотів . З них 1 тисячі військових і до кораблів (катерів і суден), до 2 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів — з США, 1,2 тисячі учасників, до 3 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів — з інших країн. Загальна чисельність учасників до 3,7 тисячі з озброєнням і військовою технікою, до 50 кораблів (суден і катерів), до 30 літаків і вертольотів, до 5 підводних човнів. Навчання пройдуть за рахунок всіх країн учасниць.


Багатонаціональні навчання “Світла Лавина — 2018”.


Командно-штабні навчання пройдуть в період з серпня по жовтень 2018 року тривалістю до 10 діб у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області, в дельті річки Тиса. В рамках цих навчань в Україні будуть допущені близько 300 військових: 100 чоловік з Румунії, 100 чоловік з Угорщини, 100 чоловік з Словацької Республіки з озброєнням і військовою технікою. Загальна чисельність учасників навчань — до 600 осіб, з них до 300 — з України. На навчаннях буде представлений інженерний батальйон “Тиса”. Фінансування заходу буде проходить за рахунок всіх країн учасниць.


Багатонаціональні навчання “Чисте небо — 2018”.


Навчання пройдуть в період з травня по листопад 2018 року, тривалістю до 14 діб в повітряному просторі України, на військових аеродромах ВСУ. В Україні буде допущено 350 військовослужбовців, військова техніка — до 20 літаків з США, країн-учасниць НАТО і країн-учасник програми “Партнерство заради миру”. З США — 250 військових з озброєнням, військовою технікою і до 15 літаків і вертольотів, а також 100 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 5 літаків і вертольотів — з інших країн. Загальна кількість учасників, які будуть задіяні — 700 осіб, з них 350 військових і до 20 літаків і вертольотів з України. Завдання навчань — підвищення рівня взаємосумісності авіаційних підрозділів країн-учасниць і відпрацювання забезпечення безпечного повітряного простору країн-учасниць. Фінансування військових навчань буде відбуватися спільно країнами-учасницями.


Україно-румунське навчання “Ріверіан — 2018”.


Тактичні навчання пройдуть в період з квітня по листопад, тривалістю до 20 діб в акваторії Чорного моря і дельті річки Дунай. З Румунії до України буде допущено контингент чисельністю до 100 чоловік з озброєнням і військовою технікою — до 6 кораблів (суден і катерів) і до 2 літаків і вертольотів. Загальна чисельність учасників навчань — до 20 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів (суден і катерів). Від ЗСУ на навчання направлять до 100 військовослужбовців з озброєнням і технікою і до 4 кораблів (суден і катерів). “Ріверіан — 2018” пройдуть на територіях обох держав. До Румунії від ВСУ відправиться до 100 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, а також до 4 кораблів (суден і катерів). Завдання навчань — підвищення рівня взаємосумісності між морськими підрозділи ЗСУ та Румунії, відпрацювання заходів щодо забезпечення регіональної безпеки в акваторії Чорного моря, а також відпрацювання елементів патрулювання і рятувально-пошукових операцій. Фінансування навчань пройде за рахунок усіх країн-учасниць.


Крім того, ВСУ будуть задіяні в 2018 році у військових навчаннях за межами України.


Багатонаціональні навчання “Комбайнд Резолв 10” (Німеччина). Командно-штабні навчання пройдуть на території Німеччини в період з березня по листопад. Від ЗСУ на навчання відправляться до 200 військових з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Комбайнд Резолв 11”. Командно-штабне навчання із залученням військ пройдуть в період з липня по жовтень, тривалістю до 30 діб, у Німеччині. Від ЗСУ буде залучено особовий склад чисельністю до 200 чоловік з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Платинум Лайон — 2018-1”. Тактичні навчання пройдуть в період з квітня по серпень, тривалістю до 20 діб в Болгарії. Від ЗСУ буде направлено до 100 чоловік з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Платинум Лайон — 2018-2”. Тактичні навчання, пройдуть в період з серпня по листопад у Болгарії. Для участі в них Україна направить до 100 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Нобл Партнер — 2018”. Тактичні навчання пройдуть в Грузії в період з березня по листопад, триватимуть до 20 діб. Від ЗСУ буде задіяно до 180 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Кленова арка — 2018”. Командно-штабні навчання із залученням військ пройдуть у Литві в період з березня по листопад і триватимуть до 14 діб. Від ЗСУ буде задіяно до 100 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Флеймінг Сворд — 2018”. Тактичні навчання пройдуть в Литві в період з квітня по липень, тривалістю до 30 діб. ЗСУ направлять туди до 200 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 2 літаків і вертольотів.


Багатонаціональні навчання “Сейбер Джанкшн — 2018”. Тактичні навчання пройдуть в Німеччині в період з квітня по липень, триватимуть до 30 діб. Від України в навчаннях буде задіяно до 150 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Платинум Ігл — 2018-1”. Тактичні навчання пройдуть в Румунії в період з лютого по листопад. Від ЗСУ в Румунію відправиться до 100 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Платинум Ігл — 2018-2”. Тактичні навчання пройдуть в Румунії в період з квітня по листопад, тривалістю до 20 діб. Від ЗСУ буде задіяно до 100 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Дайнемік Фронт — 2018”. Тактичні навчання пройдуть в період з серпня по листопад і триватимуть до 30 днів. Від ЗСУ буде задіяний особовий склад чисельністю до 100 осіб з озброєнням і військовою технікою.


Танкові змагання “Сильна Європа — 2018”. Танкові змагання пройдуть в Німеччині в період з квітня по жовтень, тривалістю до 15 діб. Від ЗСУ буде задіяно до 50 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Навчання Сил реагування НАТО “Трайдент Джанкче — 2018”. Командно-штабні навчання із залученням військ пройдуть в період з червня по грудень, тривалістю до 14 діб. З боку України буде залучено до 10 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Вігоріоус Воріор — 2018”. Тактичні навчання пройдуть в Німеччині в період з липня по жовтень, тривалістю до 25 діб. Від ЗСУ буде задіяно до 10 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.


Багатонаціональні навчання “Морський Щит — 2018”. Тактичні навчання пройдуть в Румунії в період з лютого по жовтень, тривалістю до 7 діб. Від ЗСУ в Румунію вирушать до 225 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, 1 корабель, 1 вертоліт.


Навчання НАТО “CWIX — 2018”. Командно-штабні навчання із залученням військ пройдуть на території Польщі в період з березня по грудень, тривалістю до 22 діб. Від ЗСУ буде задіяно до 10 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити