image
 |  2 5 Лютого 2018 | 19:11

Документальний фільм про 10-річного хлопчика з Донбасу здобув нагороду на фестивалі у Ґетеборзі (ВІДЕО)

Події у фільмі розгортаються на сході України поблизу лінії фронту, в центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега.
Про це 05 лютого 2018 року повідомляє сайт «Радіо Свобода».
[embed]https://youtu.be/6dsnRsybtXM[/embed]
Документальний фільм про Україну «The Distant Barking of Dogs» («Віддалений гавкіт собак») здобув нагороду на кінофестивалі у Ґетеборзі, Швеція.
Як повідомляє Азад Сафаров, який був асистентом режисера, фільм отримав The Dragon Award for Best Nordic Dox – премію за найкращий скандинавський документальний фільм.
Ґетеборзький кінофестиваль нині є найбільшим в Скандинавії. Щороку тут протягом 10 днів у січні-лютому показують приблизно 450 фільмів із 60 країн. Емблемою фестивалю є червоний дракон.
Це вже друга міжнародна відзнака фільму. У листопаді 2017 року The Distant Barking of Dogs здобув нагороду на міжнародному фестивалі документальних фільмів IDFA в Амстердамі (Нідерланди) за найкращий дебют на фестивалі.
Режисером фільму спільного виробництва Данії, Швеції і Фінляндії є Саймон Леренґ Вілмонт.
Події у фільмі розгортаються на сході України поблизу лінії фронту. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку воєнних дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші. Через цю історію у фільмі показано, що для дитини значить виростати у зоні війни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити